Rugăciuni în bisericile din Craiova, pentru militarii morţi în explozia de la Cincu. Citeşte aici mesajul Mitropolitului Olteniei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au fost comemoraţi la biserica Ungureni.
Militarii au fost comemoraţi la biserica Ungureni.

În bisericile din Bănie au fost rostite astăzi rugăciuni pentru sufletele militarilor de la Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", morţi în urma exploziei unui obuz, la Cincu. Mitropolitul Olteniei a transmis un mesaj familiilor îndoliate.

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor şi cunoscuţilor celor trei ostaşi, membrii ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, care au fost ucişi, în urma exploziei unui obuz, în poligonul militar de Cincu, judeţul Braşov: 

Înalt Preasfinţitul Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei

„Știrea trecerii la Domnul a fraţilor noştri, vrednici ostaşi ai Armiei Române, morţi la datorie în data de 23 noiembrie, ne-a umplut suflete de o profundă și negrăită întristare. Pentru ei și pentru familiile lor, din mijlocul sfintelor locaşuri am înălţat rugăciuni şi cereri ca Bunul şi Iubitorul de oameni, Dumnezeul nostru « să aşeze sufletele lor acolo unde toţi drepţii Săi se odihnesc ». Totodată suntem alături de îndureratele lor familii pentru care ne rugăm Preasfintei Treimi să le întărească în această grea încercare. Îmbărbătem de asemenea și pe camarazii de arme ai celor plecați dintre noi, care trec prin aceste clipe dificile.Cu gândul la obşteasca Înviere, rugăm pe Preaînduratul Dumnezeu să le de odihnă, să-i pomenească în locaşurile drepţilor şi să-i odihnească în Împărăția Cerurilor, ca un Bun şi Iubitor de oameni!", sunt cuvintele Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei (foto sus).

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite