Craiova: Românii şi bulgarii joacă hora pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Românii şi bulgarii joacă hora pe malul Dunării
Craiova: Românii şi bulgarii joacă hora pe malul Dunării

Mai multe ansambluri folclorice din Oltenia şi Bulgaria susţin în acest moment un spectacol artistic în portul Bechet.

Tinerii sunt costumaţi tradiţional, unii dintre ei participând de ani buni la festivalul internaţional “Dunărind cu Dunărea„ şi ţin să fie prezenţi la Bechet pentru că, spun ei, aici se crede foarte mult în păstrarea tradiţiilor, obiceiurilor şi portului autentic.

Spectacolul va dura până la ora 18.00.  Florin Ciocan, unul dintre elevii veniţi din comuna Călăraşi pentru a participa la festival, consideră păstrarea tradiţiilor un lucru bun şi pentru cei mici şi pentru cei mari. „Ăi bătrâni mai poartă costumul popular...mai mult femeile, poate, decât bărbaţii. Eu am vrut să vin la Bechet mereu pentru că mă întâlnescu cu mulţi copii şi îmi place să văd costumele lor, care sunt altcumva decât al meu”, ne-a spus Florin. Şi bulgarii au fost fascinaţi de evenimentele de azi, spunând că vecinii trebuie să se ajute şi la bine şi la rău. „Am adus aici cântece pentru iubire, viaţă şi sentimente frumoase între oameni”, ne-a declarat Crizantema Raşeva.

La eveniment a participat şi Fanfara elevilor Gabriel Chaborschi a Palatului Copiilor şi Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, care au pregătit o surpriză pentru reporterii „Adevărul”, cântând o sârbă românească special pentru ei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite