Craiova:Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în România
Craiova:Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în România

Numărul celor infectaţi cu AH1N1 ajunge la 53.

Alte două noi cazuri de infectare cu  virusul gripal AH1N1, au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile. Este vorba despre doi copii. Unul dintre ei este fiul de 8 ani al ginerelui fostului primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Ion Moraru. Copilul a fost internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Tatăl micuţului, GN., de 38 ani se află şi el internat la acelaşi spital. El s-a întors în urmă cu câteva zile din Anglia cu avionul şi a călători alături de un bărbat din Craiova, care a fost depistat cu gripă porcină.

Al doilea caz este al unui băieţel în vârstă de 15 ani, din Timişoara, care s-a întors în data de 6 iulie din SUA, potrivit Ministerului Sănătăţii. În prezent, este internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Ambii pacienţi primesc medicaţie antivirală şi au o stare de sănătate bună.

Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică pentru depistarea contacţilor. În prezent, numărul cazurilor de gripă AH1N1, înregistrate pe teritoriul României, se ridică la 53.

Citeşte despre cum a ajuns la spital tatăl micuţului din Mehedinţi.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite