Craiova: Rezidenţii primesc burse în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Rezidenţii primesc burse în străinătate
Craiova: Rezidenţii primesc burse în străinătate

Până la 1 octombrie, rezidenţii pot depune dosare pentru a urma în străinătate cursuri de specializare în domeniul bolilor infecţioase.

Programul de burse este susţinut de către Societatea Internaţională de Boli Infecţioase în colaborare cu Societatea Elveţiană de Boli Infecţioase, şi constă într-un stagiu de practică medicală, timp de un an, în cadrul unei instituţii de profil din Elveţia. Scopul programului de burse este cel de susţinere a medicilor şi a cercetătorilor specialişti în boli infecţioase, pentru a-şi continua pregătirea printr-un stagiu de practică medicală, de un an, în cadrul unei instituţii biomedicale din Elveţia.

Diploma este obligatorie

Programul este disponibil tuturor cetăţenilor sau rezidenţilor permanenţi din cadrul ţărilor europene. Medicii specializaţi în boli infecţioase trebuie să deţină o diplomă de medic sau de doctor în ştiinţe, precum şi o validare scrisă din partea instituţiei în care lucrează. O sumă de aproximativ 21.000 dolari este prevăzută a fi acordată bursierilor pe durata anului de practică, pentru a se acoperi costurile legate de călătorie şi de traiul zilnic. În cadrul programului doi bursieri vor fi premiaţi anual. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor s-a extins până la 1 octombrie 2009.

Programul se derulează pe o perioadă de un an, data începerii urmând a fi stabilită de comun acord de către bursieri împreună cu instituţia gazdă. Pentru a putea aplica la acest program este obligatorie cunoaşterea limbii franceze sau germane, în funcţie de institutul ales. Este vorba despre limba germană pentru Basel, Bern, Zurich şi St. Gallen şi de limba franceză pentru Geneva şi Lausanne.

Scrisorile de recomandare sunt necesare

Pentru a aplica pentru o astfel de bursă medicii specializaţi în boli infecţioase trebuie să completeze un formular de înscriere, un CV, o scrisoare de intenţie de două pagini în care doritorul unei astfel de burse să îşi exprime obiectivele profesionale, două scrisori de recomandare de la reprezentanţii instituţiei de boli infecţioase în care acesta profesează – managerul spitalului, directorul medical, şeful de departament etc. şi o scrisoare din partea instituţiei în care candidatul profesează, prin care să se garanteze că postul actual al candidatului va fi păstrat până la terminarea bursei.

Obiectivele programului de burse este de a pregăti tineri cercetători şi medici în domeniul bolilor infecţioase, de a facilita parteneriate între bursieri şi specialişti în boli infecţioase din Elveţia şi de a creşte posibilitatea de efectuare a unor cercetări în domeniul bolilor infecţioase în ţările cu venituri mici însă cu o rată mare a acestor afecţiuni.

Prin programul de burse susţinut de către Societatea Internaţională de Boli Infecţioase, tinerii medici pot cerceta mecanismul de funcţionare al unor boli, pot realiza studii referitoare la sănătatea publică, epidemiologie, diagnostic, metode terapeutice şi crearea de vaccinuri.

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite