UPDATE: Revolta şoferilor: sute de tiruri sunt blocate în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CRAIOVA: Şoferii sunt revoltaţi
CRAIOVA: Şoferii sunt revoltaţi

Zeci de tiruri care merg spre Europa sunt staţionate la intrările şi ieşirile din Craiova. Măsura a fost luată pentru a nu se crea probleme traficului rutier.

UPDATE: Potrivit unei informări a IPJ Dolj, începând cu ora 18 încetează interdicţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, care circulă pe teritoriul judeţului Dolj. 

Începând de sâmbătă, ora 18 până duminică, ora 18, a fost interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile europene şi naţionale de pe raza judeţului Dolj.


200 de poliţişti dirijează traficul în judeţ


Un număr de 42 de filtre de poliţie Rutieră se află în acest moment la toate intrările şi ieşirile din municipiul Craiova şi în celelate oraşe şi municipii din judeţul Dolj.  Astfel, toate autotrenurile cu masa mai mare de 3,5 tone sunt întoarse, iar şoferii sunt îndrumaţi să parcheze în aşa fel încât să nu împiedice traficul rutier. Circulaţia autovehiculelor de mare tonaj a fost oprită, din ordin al Ministerului Transporturilor, din cauza condiţiilor meteo.

Restricţia a fost impusă de Ministerul Transporturilor, de la Comandamentul de Iarnă şi este în vigoare, în judeţul Dolj, până astăzi la ora 18. ", a declarat comisar Adrian Căpraru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Circulaţia autovehiculelor de mare tonaj a fost oprită

Şoferii autotrenurilor sunt revoltaţi şi susţin că nu au fost înştiinţaţi de aceste restricţii. „Este o nebunie. Eu mă îndreptam spre Grecia. Stăm de aseară de la ora 6 blocaţi aici şi nimeni nu ne anunţă nimic. Nu este normal ca transportatorii să nu fie anunţaţi. Noroc că avem radio în maşini şi mai aflăm noutăţi. Aflăm despre aceste restricţii, în trafic, când ne opreşte poliţia. Nu înţelegem de ce firmele nu sunt anunţate”, a afirmat Eugen Ciorâia. 

La toate intrările şi ieşirile din Craiova se află parcate în acest moment peste 200 de autotrenuri. "Nici măcar nu avem de unde să ne luăm de mâncare. Am aflat de aceste restricţii când ne-a oprit poliţia. Nu este normal să se întâmple aşa ceva. Nu ai să vezi niciodată astfel de lucruri în Europa.

Când se iau astfel de decizii firmele sunt anunţate pentru ca şoferii să fie înştiinţaţi din timp. În România aflăm când ne opreşte poliţia. Dacă nu ne supunem riscăm o amendă de 40 de milioane, dar nimeni nu se gândeşte că avem pierderi mult mai mari, pentru că destinatarii transporturilor au şi ei un grafic de respectat", a declarat George Florea.     

Codul Portocaliu se prelungeşte

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, la această oră niciun drum naţional, judeţean sau comunal din judeţ nu este blocat de zăpadă. 

Având în vedere atenţionarea de Cod Portocaliu care prognozează pentru judeţul Dolj, şi în perioada următoare înrăutăţirea vremii poliţia recomandă conducătorilor auto să îşi ia toate măsurile pentru a preîntâmpina situaţiile în care ar putea rămâne blocaţi din cauza condiţiilor meteorologice, dar şi pentru evitarea creării de blocaje rutiere.


Facem apel la toţi conducătorii auto să plece la drum doar dacă este absolut necesar, să evite pe cât posibil deplasările în afara localităţilor unde locuiesc, întrucât riscă să fie surprinşi de condiţii meteo vitrege”, a adăugat comisar Căpraru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite