Reţeta de succes a juniorilor de la „GP“ Craiova: Campioni la fotbal, premianţi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala „Gică Popescu“ din Craiova se pune accentul pe carte, la fel de mult ca şi pe fotbal. Managerul Şcolii consideră că „un sportiv inteligent este automat şi un sportiv bun“ şi de aceea juniorii sunt monitorizaţi atent şi îndrumaţi spre ceea ce le place.

La Şcoala de Fotbal a „Baciului“ deprind tainele sportului rege aproape 250 de copii.

Aici nu intră decât cei care au predispoziţie pentru fotbalul de performanţă şi pentru carte. Gică Popescu a dorit să le creeze copiilor talentaţi condiţiile pe care el nu le-a avut la vremea lui. Şi asta fără nicio taxă“, precizează managerul Nicolae Zamfir.

Alexandru Nicholas Chivu este unul dintre elevii buni ai Şcolii. Golgheterul echipei în competiţia de Juniori E, cu 32 de reuşite, puştiul de 11 ani vrea să calce pe urmele „Baciul“ şi să ajungă la FC Barcelona.

Joacă la grupa 1998 pregătită de Ionuţ Cimpoieru, este atacant, şi-l are ca model pe Lionel Messi. „Este foarte tehnic şi dă goluri spectaculoase. Messi este jucătorul meu preferat. Îmi plac şi Torres şi echipa Spaniei, dar vreau ca Argentina să câştige Cupa Mondială“, spune Nicholas Chivu (foto jos, în stânga).

image

De aproape cinci ani merge la fotbal, dar este şi premiant la şcoală. A terminat clasa a V-a cu media 9,72, însă tatăl său spune că se putea şi mai bine. „Şcoala dezvoltă intelectul şi asta te ajută să te exprimi mai bine în joc, să iei deciziile cele mai bune în timp scurt“, susţine Marius Chivu.

Merg bine şi cu şcoala şi cu fotbalul. La şcoală cel mai mult îmi plac limba română şi sportul, dar şi limbile străine, franceza şi engleza, de care ştiu că mă voi folosi mai târziu“, spune micuţul. Nicholas este lăudat şi de antrenorul său: „E un viitor atacant. Îi place să dea goluri, să se bucure de fotbal. Are curajul să tragă la poartă din orice poziţie şi asta e o mare calitate pentru un vârf“. 

image

Juniorii de la „Gică Popescu“ la finalul antrenamentului

50 km pe zi pentru a juca fotbal

Ionuţ Marius Zamfir (foto jos, în dreapta) este un alt copil talentat de la „GP“ care consideră şcoala la fel de importantă. Face zilnic naveta de la Câmpeni la Craiova (25 km) pentru a veni la antrenamente. Nu a împlinit încă 10 ani şi, de doi ani, de când este la Şcoala de Fotbal, şi nu a lipsit nicio zi de la pregătire.

image

Este un atacant talentat, care loveşte bine mingea cu ambele picioare, pentru un copil de vârsta sa. Nu excelează la viteză, dar este longilin şi are o bună coordonare. Şi mai are o calitate: îi place să joace fotbal“, spune antrenorul lui Ionuţ de la grupa 2000, Nelu Petrişor.  

Tatăl, Aurelian Zamfir, este mândru că fiul său merge bine şi cu şcoala. „A luat premiul întâi şi este printre cei mai buni din clasă. La ţară nivelul este însă altul, dar îi place să meargă şi la şcoală“. „Vreau să ajung să joc la Universitatea Craiova“, susţine Ionuţ, care are şi un jucător preferat de la Campionatul Mondial, Lionel Messi, deşi la fel de mult îi place şi de Cristiano Ronaldo.

image

„Şcoala este pe primul plan“

Nicolae Zamfir consideră că şcolarizarea în sport este benefică. „Se face o ordonare pozitivă a valorilor, în funcţie de calităţi. Noi mergem pe aşa ceva şi avem clase de la a V-a până la a XII-a specializate pe fotbal. Elevii au o preocupare mai mare pentru sport şi au parte şi de înţelegere din partea profesorilor. Despre ei considerăm că şi-au ales deja drumul în viaţă şi e păcat să nu călăuzim copiii spre ceea ce le place. Dar nu punem niciodată căruţa în faţa cailor. Şcoala este pe primul plan“, susţine Zamfir (foto).

image

Toţi antrenorii de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ sunt profesori de sport şi au fost elevii managerului Zamfir. „Nu poţi face meseria asta fără să iubeşti şi să înţelegi copii, fără să şti cum să-i educi“, crede Nicolae Zamfir.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite