Reorganizări de amploare la Spitalul Filantropia! Primăria a dat undă verde pentru schimbări importante în secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit proiectului de reorganizare, directorii vor părăsi acest corp al Spitalului Filantropia.
Potrivit proiectului de reorganizare, directorii vor părăsi acest corp al Spitalului Filantropia.

Primăria Craiova a aprobat proiectul de reorganizare a Spitalului Filantropia, care prevede comasarea mai multor secţii şi reducerea numărului de paturi.

Primăria Craiova a aprobat săptămâna trecută proiectul de reorganizare a Spitalului Municipal Filantropia, care prevede comasarea mai multor secţii şi scăderea numărului de paturi. Proiectul, iniţiat în luna iunie a acestui an, prevede ca Secţia de Pediatrie din zona Parcului Nicolae Romanescu să fie mutată la cabinetele de stomatologie de pe strada Brestei iar numărul lor să fie redus cu 5. „De la 50 de paturi, proiectul prevede ca această secţie să aibă 45 de paturi. Medicii stomatologi din zona Brestei au propunere de la primărie de a lucra la Şcoala Nr 35. Majoritatea oricum lucrau în cabinetele stomatologice prin comodat, dar contractul expira luna viitoare”, a explicat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Filantropia. Potrivit managerului, pacienţii nu vor avea de suferit de pe urma acestei modificări. „Din contră, va fi bine că spitalul nu va fi împărţit în atât de multe locuri, în aşa multe clădiri. Pentru Secţia de Pediatrie, care aparţine Consiliului Judeţean, plăteam pentru utilităţi câte 50.000 de lei lunar”, a completat managerul.


Oncologia, mutată la câţiva paşi distanţă


De asemenea, Secţia de Oncologie se va muta în clădirea alăturată, unde se află Clinicile Medicale II şi III. „Aşa vom face economie, pentru că la clădirea unde este acum Secţia de Oncologie, care este revendicată de un proprietar, plăteam chirie câte 6.000 de lei lunar, sumă destul de mare. Clinicile Medicale II şi III se vor comasa pe două etaje însă pacienţii nu vor fi afectaţi, pentru că aceste modificări s-au făcut pe baza unor indici de complexitate”, a precizat managerul. În plus, mai spune doctorul Ungureanu, şi birourile personalului administrativ de pe strada Nicolae Titulescu Nr. 10 se vor muta în ambulatoriu. „Unde noi aveam birourile, plăteam chirie câte 6.600 de lei lunar. Nu avem datorii, dar trebuia să găsim un mijloc de a reduce aceste cheltuieli, pentru că oricum bugetul spitalului este mic şi nu ne ajunge pentru toate”, a completat managerul. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite