Regulamentul privind reabilitarea faţadelor clădirilor din Craiova a picat. Craiovenii nu sunt obligaţi să aleagă din şase culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regulament local de urbanism referitor la cromatica faţadelor pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor“ a fost respins astăzi de votul Consiliului Local Craiova.

Astfel, momentan, craiovenii nu sunt obligaţi să reabiliteze faţadele clădirilor aflate în paragină şi nici să aleagă dintr-o listă de culori impusă de municipalitatea. Obligaţia de a reabilita nici nu a mai fost supusă votului, proiectul care a ajuns astăzi pe masa consilierilor locali având doar articolele privind obligaţia de a alege respecta culorile impuse de autorităţi.

Proiectul a fost criticat de consilierul local Emilian Ştefârţă, arhitect de profesie, care a declarat că „proiectul este scris pe picioare“. Un alt consilier loca, Marian Vasile, a declarat că nu este de acord cu regulamentul pentru că în şedinţa comisiei de urbanism au dezbătut un proiect care conţinea alte informaţii ca cele pe care le-au primit astăzi. În cele din urmă proiectul a fost respins.

Mai multe despre proiectul cu pricina AICI.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite