Craiova: Reanimarea de la Spitalul Judeţean intră în renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Reanimarea de la Spitalul Judeţean intră în renovare
Craiova: Reanimarea de la Spitalul Judeţean intră în renovare

Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va intra în reabilitare în perioada următoare. Aleşii judeţeni vor aloca săptămâna viitoare un milion de lei pentru demararea lucrărilor.

Bolnavii care ajung la secţia de Reanimare de la Spitalul Judeţean vor avea în curând condiţii mai bune. Conducerea executivă a Consiliului Judeţean Dolj a anunţat că va aloca săptămâna viitoare un milion de lei pentru demararea proiectului de renovare a Terapiei Intensive de la etajele trei şi patru ale unităţii. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, banii au fost economisiţi în urma altor licitaţii organizate de administraţia judeţeană. „Sunt două obiective în care vrem să investim: Morga şi Reanimarea. Deocamdată vom da 1 milion de lei pentru Reanimare pentru că e un fel de zonă a nimănui. Dacă la celelalte secţii se interesează doctorii, profesorii, aici lucrează toţi şi nu se interesează nimeni”, a precizat Prioteasa.

Saloanele, recondiţionate în întregime

Conducerea Spitalului susţine că banii vor fi folosiţi pentru a renova „faţa nevăzută” a ATI, care să aducă secţia la standardele cerute. „Vor fi recondiţionate saloanele, se vor reface toate circuitele de oxigen pentru că atunci când sunt prea multe în funcţiune, scade presiunea. Vom face separaţii mobile pentru paturi ca să nu se mai vadă pacienţii între ei, vom înlocui saltele. Dacă ministerul ne-a mai ajutat la aparatură şi dotări, aici nu puteam apela decât la banii Consiliului Judeţean”, a declarat azi managerului Spitalului, Cristina Calangiu. Aceasta a adăugat că a cerut autorităţilor judeţene să acorde şi o sumă mică de bani pentru demararea licitaţiei pentru renovarea Morgii, o secţie care nu a fost reabilitată de 40 de ani.

Pacienţii susţin că o modernizare a secţiei e necesară, mai ales că aici vin bolnavi aflaţi în stare foarte gravă, care ar putea fi afectaţi şi de cel mai mărunt disconfort . Ion Burdea, aflat la Terapie Intensivă, ne-a povestit că, deşi oamenii care sunt internaţi aici nu apucă să vadă mare lucru, sunt lucruri care pot oricând să le provoace o stare de rău. „Eu sunt de două zile aici şi vă spun sincer că nu m-am ridicat din pat de când am venit, dar când văd oamenii care zac în paturile din jurul meu, mulţi dintre ei muribunzi, pur şi simplu nu îmi mai arde de nimic”, ne-a spus Burdea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite