Craiova: Razie de amploare în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Razie de amploare în Dolj
Craiova: Razie de amploare în Dolj

Baruri, terase, cluburi, săli de jocuri electronice şi cazinouri. Toate au fost împânzite de poliţişti. Nici şoferii nu au scăpat de ochiul vigilent al agenţilor de la Rutieră, care s-au postat cu fiolele pe stăzile Băniei.

Nopţile de vineri şi sâmbătă spre duminică s-au dovedit extrem de agitate pentru şoferii doljeni, care s-au trezit verificaţi la ieşirea din cluburi sau în trafic. A fost razie în tot judeţul. Peste 300 de poliţişti de la ordine publică şi de la poliţia rutieră, dar şi efective de la serviciile de investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, au puricat Craiova şi judeţul pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Poliţiştii au efectuat descinderi în 53 de locuri şi medii cunoscute cu potenţial criminogen, au fost controlate 256 de unităţi de alimentaţie publică (baruri, terase), 38 de case de schimb şi de amanet, fiind verificate, deasemenea, 12 săli de jocuri electronice şi 9 cazinouri. Au fost organizate 22 de filtre auto, în cadrul cărora au fost controlate peste 1.400 de autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 431 de conducători auto.

Sancţiuni de peste 125.000 de lei

Pentru ilegalităţile constatate, poliţiştii au aplicat 577 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală s-a ridicat la suma de 126.060 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 18.191 lei. De asemenea, au fost constatate 23 infracţiuni, pentru care s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi se desfăşoară cercetări pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Planului General de Acţiune „STRADA 2009”.  Totodată, s-a urmărit prevenirea faptelor antisociale printr-o prezenţă masivă a forţelor de ordine în stradă pentru descurajarea persoanelor pretabile comiterii de astfel de fapte, dar şi pentru desfăşurarea de activităţi preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere nedorite. Acest gen de acţiuni vor continua şi în zilele următoare”, a declarat comisar Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite