Răpusă de vestea că va rămâne fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 57 de ani din comuna doljeană Pleniţa, vizată de disponibilizările anunţate la Fisc, a murit în urma unui atac cerebral

Angajată încă din 1996 la administraţia financiară pusă acum pe lista de sacrificiu, Doiniţa Ştefan nu credea că va mai reuşi să-şi găsească de lucru şi se temea că nu-şi va mai putea plăti ratele.
Doiniţa Ştefan aflase, în urmă cu două săptămâni, că Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Pleniţa se află pe lista instituţiilor care vor fi desfiinţate în urma reorganizării teritoriale a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). De atunci, povestesc colegii ei, a devenit depresivă, gândindu-se că, după ce îşi va pierde locul de muncă, nu va mai reuşi să se angajeze.
Că era foarte abătută văzuse şi soţul său. Ieri dimineaţă, când a intrat în camera Doiniţei, a găsit-o întinsă pe pat, fără suflare. O răpusese un atac cerebral. „Aseară au venit copiii pe la noi, am stat în curte şi am vorbit. După ce au plecat, eu m-am dus într-o cameră, iar soţia în alta. În această dimineaţă, am găsit-o moartă. A murit de supărare că va rămâne şomeră, după atâţia ani de muncă“, a spus Constantin Ştefan.

Griji apăsătoare


Lenuţa Stoica, expert la Trezorerie în cadrul AFP Pleniţa, remarcase şi ea cât de mult o marcase pe Doiniţa vestea că îşi va pierde locul de muncă. „Din câte ştiu eu, avea de plătit rate şi la bancă, şi la CAR. Se gândea cum să facă rost de bani ca să-şi achite datoriile. Ea lucra la Compartimentul Servicii Interne şi primea un salariu de 1.400 de lei pe lună. Făceam împreună naveta în fiecare zi, câte trei kilometri, din satul Castrele Traiane până la Pleniţa. Îmi spunea că nimeni n-o mai angajează la vârsta de 57 de ani. Din această dimineaţă, de când am aflat că a murit, am un gol în suflet“, a relatat femeia.
La unitatea teritorială a ANAF care va fi desfiinţată mai lucrau 12 persoane. Toate aşteaptă acum un document prin care să fie înştiinţate oficial că sunt concediate. „Deocamdată nu am primit hârtia prin care ne anunţă că vom fi disponibilizaţi. Am înţeles că unii dintre salariaţi vor fi transferaţi la alte instituţii, în urma unui concurs. Este regretabil ce s-a întâmplat cu colega noastră. Eu nu ştiu să fi avut probleme de sănătate. Cert este că se frământa mult de când a aflat că va rămâne şomeră“, a spus Elena Toma, directoarea AFP Pleniţa.
Nici Marinela Bălă nu înţelege ce s-a întâmplat cu „doamna Doiniţa“, care, spune femeia, era ca o mamă pentru cei mai tineri angajaţi ai instituţiei. „Urma să dăm concurs amândouă pe un post. Dumneaei, cu toată experienţa pe care o avea, nu ar fi luat examenul, că nu avea studii superioare. Cum să îi iau eu postul?!“, întreabă femeia, cu lacrimi în ochi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite