Ramona Tapi, o minte pe placul echipei Google din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Tapi
Ramona Tapi

A fost nevoie de un concurs, o idee, un poster bine lucrat pentru a ajunge în atenţia britanicilor care lucrează la celebrul motor de căutare.

Ramona Tapi poate dovedi din plin că visele au toate şansele să devină realitate. Ani buni a fost fascinată de dans sportiv, iar cât a făcut echipă cu Florin pupăză, la Clubul Papillon a adunat premii de podium. Are în palmares locurile I, II şi III la concursuri locale şi naţionale, cupe precum „Oltenia“, „Stelele dansului“, „Alessia“ sau „Generaţia 9“.

„A fost un moment când mi-am dat seama că nu mai pot continua. Am lăsat loc mai mult pentru învăţat. Nu ştiu dacă aş fi reuşit să le fac bine pe amândouă. Prinsesem deja gustul informaticii şi voiam să merg pe drumul ăsta“, povesteşte Ramona.  Se consideră unul din tinerii români norocoşi graţie şansei de a putea studia în străinătate. Din întâmplare a aflat de Universitatea Aberystwyth, iar acum spune că este locul ideal în care te poţi dezvolta.

„Odată cu aplicaţia am aflat că trebuie să treci pe foaie tot ce faci bun în viaţă, pentru că sunt locuri în această lume unde contează cât şi cum se implică tinerii, dincolo de şcoală“, îşi continua ea mărturisirea. Aşa a ajuns să îşi dea seama că pe lângă nota de la bacalaureat momentul în care a mers ca voluntar alături de colegii din „Fraţii Buzeşti“ la Şcoala specială Sf. Mina avea să sporească gradul de credibilitate şi punctajul pentru universitatea britanică, la fel competiţiile de dans sportiv, concursurile de informatică, reduse ca dimensiune prin comparaţie cu olimpiadele şcolare.

„Din acest an m-am hotărât să mă implic în activităţi de voluntariat în afara campusului universitar. Cred că majoritatea tinerilor îşi fac timp acolo pentru asta. Există o educaţie în acest sens, un cult pentru munca benevolă“, mai spune Ramona.

Remarcată de Google

Un concurs de postere, având ca temă inteligenţa artificială şi destinat studentelor de la informatică în ideea determinării cât mai multor tinere să se îndrepte spre acest domeniu, avea să-i deschidă în primăvară portiţa spre vestita corporaţie Google, care a şi sponsorizat concursul.

„Am lucrat o lună la poster, iar când am auzit că este premiat mi s-a părut incredibil. Am zis «de ce nu?!» când m-am înscris. Mi se părea suficient de importantă participarea, o priveam ca pe experienţă care mă va ajuta pe viitor“, îşi aminteşte tânăra, precizând că la scurt timp după a primit un mail de la echipa Google de la Londra prin care îşi manifesta interesul faţă de o posibilă colaborare.

„Am întrebat un profesor dacă e ceva normal să îţi scrie cei de la Google şi mi-a explicat că nu fac asta în mod regulat, deci este o oportunitate pe care eu mă gândesc să o valorific în anul de practică. Ar fi extraordinar să reuşesc să lucrez acolo după facultate“, completează Ramona, hotărâtă să se concentreze în acest an pe studiul construirii jocurilor pe internet şi al inteligenţei artificiale.  

Născută
29 noiembrie 1990
Studii
Universitatea Aberystwyth, Facultatea de Informatică, Anul II, Marea Britanie
Hobby-uri

Călătoriile, dansul
Ce-i place
Să fie optimistă şi prietenoasă, remarcând că astfel aduce aproape de ea persoane deosebite, pline de viaţă, de idei, care îşi proiectează viitorul într-o manieră constructivă. Îi place să facă voluntariat şi se gândeşte să îl ia în serios în perioada anilor de studenţie.
Ce nu-i place
Minciuna îi pare extrem de dăunătoare, la fel şi oamenii convinşi de eficienţa ei în anumite situaţii. „Prefer adevrărul spus verde-n faţă, oricât de supărător ar fi. Minciuna are oricum pcioare scurte şi până la urmă tot  iese adevărul de suprafaţă“, mărturisşete tânăra.

Ai remarcat diferenţe de atitudine faţă de şcoală între tinerii galezi şi cei din România?
Sunt foarte serioşi atunci când vine vorba de învăţat, nici nu îşi pot permite să fie altfel, deoarece la universitatea unde sunt acum un examen picat îl mai poţi da doar o singură dată, după care repeţi anul. Prietenii mei din România îmi povestesc că aici e mai lejer, poţi lipsi de la cursuri, acolo prezenţa contează.

Nu ai luat nicio clipă în calcul să urmezi în România o facultate?
M-am gândit să merg la Bucureşti, dar când mama a aflat de oportunitatea de a pleca cu bursă la Universitatea Aberystwyth şi mi-a zis că ei mă susţin fără ezitare să plec în străinătate nu mi-am mai dorit altceva. Chiar vreau să rămân acolo după facultate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite