Râmnicu-Vâlcea: Primar cercetat că lua bani de la săteni să-i scape de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa şi biroul primarului comunei vâlcene Laloşu, Ion Toma au fost percheziţionate ieri de mascaţi, edilul fiind cercetat pentru distrugere de înscrisuri, luare de mită şi trafic de influenţă.

Ion Toma s-a trezit ieri de dimineaţă la uşa biroului din primărie cu mascaţii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Oamenii legii i-au fluturat pe la nas mandatul de percheziţie obţinut ca urmare a unui dosar penal deschis pe numele acestuia la 9 septembrie 2010. Procurorii au ridicat documente din biroul edilului şi, potrivit acestuia, din locuinţa personală i-au fost reţinuţi 30.000 de lei, 16.000 de euro şi  bijuterii.

image

„Au căutat prin toată casa, au scos în curte cele 40 de kilograme de zahăr pe care le am, pungile cu dero şi ghiozdanele rămase din campania electorală. Au luat bijuteriile fetei şi banii pe care i-am obţinut din vânzarea unor utilaje agricole, vreo 300 de milioane şi 16.000 de euro“, a povestit edilul. Acesta a spus că procurorii l-au întrebat „unde este armanentul“ şi le-a arătat cele două pistoale de jucărie pe care le ţine în casă.

image

„Lua bani să ne şteargă amenzile“

Potrivit anchetatorilor, mai mulţi cetăţeni din comună i-au făcut plângere în iunie anul acesta pentru că le-a pretins şi a primit în mai multe rânduri sume de bani pentru a-i scăpa de diferite amenzi prin nepunerea în executare şi ruperea proceselor verbale. Sătenii susţin că majoritatea şoferilor din comună i-au dat bani primarului pentru a le şterge amenzile. „Dacă luau 5 milioane amendă, îi dădeau două milioane şi jumătate primarului şi le rupea procesele verbale. Dar nu le rupea la toţi, că acum s-au trezit unii executaţi silit“, a declarat Cristian Ştirbescu (40 de ani).

image

În replică, edilul că oamenii i-au făcut plângere nemulţumiţi că urmează să fie executaţi silit: „Şi eu am luat amendă şi am plătit-o. Cum de zic ei că le-am rupt procesele verbale, când ele sunt intacte?“.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite