Craiova: Camelia Radulian este un manager cu suflet de poet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a consumat energia în vers, în armonii muzicale, în idei creative, pe care le-a îmbinat şi le-a valorificat chiar şi-n advertising, domeniu în care a ales să pună pe picioare o afacere.

Nu demult, Camelia Radulian, cândva jurnalist, unul dintre cei mai buni realizatori de eseuri şi reportaje de televiziune, reuşea să îi surprindă pe mulţi cu o ipostază prea puţin cunoscută. Aceea de poet. Cu atât mai mult cu cât de câţiva ani îşi modelează o altfel de creaţie, una cu rădăcini financiare: o agenţie de publicitate.

Un afiş anunţa un spectacol gândit, regizat, pus în scenă, cu ea drept protagonist. Îşi lansa, pe scena Teatrului Liric, volumul de versuri „Rug în octombrie“, ce avea între coperţile lui şi albumul folk al bunei sale prietene, Mădălina Amon. „A fost povestea poetului în miezul toamnei, îngropat în frunze, care intră şi iese din decor. Pe lângă el…toate pâlpâirile de jar, stările de vis“, mărturiseşte Camelia Radulian.

„Oricine e avid să-şi lase fantezia să zburde“

N-a pierdut din ochi niciun detaliu al lansării volumului cu album şi nu uită o clipă câtă sensibilitate trezise pe chipurile spectatorilor amestecul de poezie, imagine, muzică, balet şi visare.  „Oricine e avid să zboare, să îşi lase fantezia să zburde“, mai spune poeta care şi-a proiectat viaţa pe scenă prin „Rug în octombrie“.

De altfel, cu emoţiile a lucrat de când se ştie. Mărturie stau chipurile de bătrâni, de oameni împovăraţi de viaţă pe care le regăseai în eseurile de televiziune precum „Uitaţii noştri“, „Umbre fără noi“ sau „Dumnezeu în oglindă“. O experienţă din care a învăţat cât să îi ajungă în tot ce face şi astăzi a fost Granada Television, locul în care a făcut o specializare în regie de film, de care se foloseşte şi azi în creaţiile video publicitare. Acolo a şi luat un premiu pentru scenariu.

Au mai fost premii şi în ţară, la Gorj-Fest pentru reportajul „Flori fără petale“, la Festivalul de Film Independent de la Târgu Mureş. Producţiile ei au fost difuzate de Antena1 şi PROTV.

Citeşte de cine îi aminte prima carte în

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite