Craiova: Cai de 10.000 euro la expoziţia de la Radovan (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cai de 10.000 euro la expoziţia de la Radovan (GALERIE FOTO)
Craiova: Cai de 10.000 euro la expoziţia de la Radovan (GALERIE FOTO)

Peste 100 de cai de rasă aduşi de proprietari din toate colţurile ţării au putut fi admiraţi ieri la expoziţia cu vânzare din comuna Radovan.

Înalţi şi rapizi sau scunzi şi atletici, caii de rasă au atras ca un magnet sute de oameni din zonă veniţi special pentru a vedea animalele expuse pentru prima dată la Radovan. Proprietari din Arad, Cluj, Timişoara, Ploieşti sau Rădăuţi au defilat pe rând cu animalele, smulgând ropote de aplauze din partea oamenilor veniţi la bâlci.

Caii, vânduţi cu preţuri între 3500 şi 5000 euro

Lipiţanii, greii şi semigreii româneşti nu au bătut însă atâta cale doar pentru a se lăsa mângâiaţi de privirele admirative ale doljenilor. Evenimentul de azi a fost şi un prilej pentru crescătorii din toată ţara de a schimba impresii şi chiar a face tranzacţii. În funcţie de rasă şi pedigree, caii s-au vândut cu preţuri între 3500 şi 5000 euro, însă cel mai valoros a fost un semigreu românesc, evaluat de proprietarul Vasile Horăndău din Rădăuţi la aproximativ 10.000 euro. Deşi mulţi crescători i-au dat târcoale lui „Furie”, în cele din urmă animalul care cântăreşte aproximativ 800 kilograme nu a fost vândut.

Autorităţile locale, care au sărbătorit cu această ocazie şi ziua comunei, vor să aducă la anul atracţii noi în expoziţie. „Sperăm ca la anul să fie şi mai frumos, să putem face şi o expoziţie de câini pe lângă cea de cai”, a spus primarul comunei Radovan, Aurică Cârstianu.

Puteţi citi mai multe despre acest eveniment mâine, în Adevărul de Seară.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite