RAT Craiova a introdus călătoria pe bază de card

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii pot plăti electronic călătoriile pe trasee RAT. Aparatura introdusă ieri pe doar două linii de autobuz va fi extinsă şi pe alte rute, scopul fiind de a înlocui biletele şi abonamentele tradiţionale.

Craiovenii care folosesc autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (RAT) Craiova, pe traseele 1R şi 2R, au la dispoziţie, începând de ieri, o nouă metodă de achitare a contravalorii cursei. Sistemul de taxare electronică a fost introdus în premieră, în Bănie, oltenii având acum la dispoziţie carduri de călătorie, la fel ca în alte oraşe mari din ţară.

10.000 DE CARDURI

Cardurile, care vor înlocui în timp biletele şi abonamentele, se emit la casieria centrală a regiei, situată pe Calea Bucureşti, bl. 17A, parter, pe baza cărţii de identitate. Potrivit conducerii RAT Craiova, emiterea cardurilor costă 20 de lei, pentru zece călătorii, sau contravaloarea unui abonament. „Cu timpul, vom extinde sistemul şi pe alte trasee, cum ar fi 24, 25 şi 3. Suntem pregătiţi cu 10.000 de carduri, pe care le vom distribui în prima fază, dar intenţionăm să ajungem la 100.000“, a declarat Marinel Florescu, directorul RAT Craiova.

Pasagerii vor putea folosi în continuare, pentru validarea călătoriei, biletele şi abonamentele tipărite pe hârtie, iar cei care aleg noile carduri le vor putea reîncărca la automatele regiei şi la tonetele situate în următoarele staţii: cartier Craioviţa Nouă (Racheta, Poştă, Orizont), cartier Brazda lui Novac (Complexul Vechi), Gară (Peron 1), Pasaj Electro, Complex Bănie, Parc Romanescu şi Casa Tineretului.

Cum plăteşti călătoria

Validarea se face apropiind cardul de aparatele instalate în autobuze, aşteptându-se mesajul sonor care indică fi nalizarea operaţiunii. Pentru a plăti două sau mai multe călătorii, se apropie cardul de validator, se aşteaptă mesajul sonor, apoi se apasă butonul „Revalidare“. Se apropie din nou cardul de validator şi se depărtează după semnalul sonor. Investiţia inaugurată ieri de autorităţi face parte dintr-un proiect european de 2,7 milioane de euro care mai cuprinde, printre altele, camere de supraveghere în autobuze şi staţii şi monitorizarea prin GPS a mijloacelor de transport în comun.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite