Craiova: Un pacient de la Psihiatrie a murit otrăvit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Coşereanu, de 42 de ani, a decedat luni seara, în jurul orei 18.30, din cauza unei intoxicaţii cu furadan, o substanţă folosită pentru omorârea animalelor.

Bărbatul fusese internat la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, însă directorul instituţiei dezminte faptul că acea substanţă s-ar fi aflat în clădire. În schimb, medicii de la Spitalul Municipal din Calafat, locul unde a fost transportat de urgenţă pacientul, spun altceva.

„În jurul orei 17.45 a sosit la noi Viorel Coşereanu, care avea o puternică toxiinfecţie. Din ce ne-am dat seama, este vorba de o substanţă roz, care se foloseşte în general în agricultură, furadan. Bărbatul a consumat aproximativ 800 de grame din substanţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului din Calafat, Mihail Litră.

În aceeaşi zi, la ora 13.30, Viorel Coşereanu fusese transportat la spitalul din Calafat pentru o consultaţie la plămâni, fără să se descopere vreo problemă. În jurul orei 17.30, pacientul a fost trimis la acelaşi spital şi a murit la scurt timp după ce a ajuns acolo. „Am încercat să-l resuscităm, dar totul a fost în zadar. Tensiunea lui era la un nivel foarte scăzut, dar starea lui generală a fost alterată. Avea intoxicaţie organo-fosforică“, a continuat Litră, medic primar chirurg.

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare a confirmat faptul că s-a făcut o deratizare zilele trecute, dar nu era vorba de acea substanţă. „În urmă cu trei, patru zile s-a făcut o deratizare, dar în niciun caz nu avea cum să existe acea substanţă. Bărbatul avea TBC. Nu ştiu din ce cauză a decedat, probabil pentru că a fost transportat dintr-o parte în alta, în loc să rămână la noi, să i se acorde atenţia cuvenită“, a declarat directorul spitalului din Poiana Mare, Dumitru Ivanţiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite