Protest în spatele uşilor închise la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii s-au întâlnit ieri pentru a discuta despre mitingul de astăzi din Capitală, unde au plecat 300 de agenţi.

Jurnaliştii nu au avut voie să discute cu poliţiştii în curtea Inspectoratului. După mai bine de o jumătate de oră de insistenţe, conducerea a acceptat prezenţa presei la şedinţă. Poliţiştilor li s-a interzis să scandeze în curtea Inspectoratului de Poliţie Dolj, aceştia fiind conduşi într-o sală. La nici cinci minute de când au intrat în aula de şedinţă, aceştia au cerut pauză pentru a ieşi la o ţigară şi s-au strâns din nou în curtea instituţiei. Oamenii legii au cerut în cor demisia ministrului Blaga, dar şi pe cea a Prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, acesta lipsind de la întâlnire, deşi promisese că va veni în mijlocul poliţiştilor.

Au plecat la miting în Bucureşti

Contactat telefonic, prefectul le-a spus oamenilor că este plecat la Bucureşti pentru a discuta despre problemele poliţiştilor, după care le-a închis telefonul. „A zis că, dacă mai protestăm, trimite jandarmii peste noi. Noi nu suntem infractori, ne vrem doar drepturile. Avem salarii mai mici cu până la 40 la sută. Cum putem să ne întreţinem? Nu ne vom opri şi, dacă va fi cazul, vom intra în grevă generală“, a spus Elvis Măceşanu, preşedintele sindicatului PRO LEX.Aproximativ 300 de poliţişti au plecat în această dimineaţă în Capitală pentru a protesta. „Noi nu ne vrem decât drepturile. Nu avem tot timpul să protestăm. Ni se trânteşte în nas statutul poliţistului. Acasă avem şi noi familii şi chiar nu avem cu ce să le întreţinem. Sunt poliţişti care au 20 de ani de muncă şi un salariu mic. Nu este normal aşa ceva. Colegii noştri din statele membre ale Uniunii Europene sunt trataţi cu respect şi, cu siguranţă, primesc mult mai mulţi bani decât noi“, a precizat Laurenţiu Mihăiţoaia, preşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din  Dolj.

Au continuat protestul cu banderole

Oamenii legii au mai protestat, în urmă cu câteva zile, în curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Toţi au purtat banderole şi au strigat lozinci împotriva actualului Guvern. Unii chiar au declarat că vor să plece la muncă în Germania, unde pot câştiga mult mai bine decât în România.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite