Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Medicii rezidenţi, supăraţi că le-au fost tăiate bonurile de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezidenţii şi-au spus nemulţumirile în faţa uşii managerului.
Rezidenţii şi-au spus nemulţumirile în faţa uşii managerului.

Zeci de medici rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova s-au adunat în acestă dimineaţă în faţa Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, nemulţumiţi după ce conducerea unităţii le-a redus din sporuri şi le-a tăiat bonurile de masă.

Aproape 50 de rezidenţi au venit în această dimineaţă, în jurul orei 8.30, în faţa Direcţiei de Sănătate Publică, nemulţumiţi că din luna august li s-au redus sporurile şi le-au fost tăiate bonurile de masă. Rezidenţii spun că abia mai au cu ce trăi şi că muncesc pe brânci, fără să fie plătiţi pe măsură.  „Din luna august primim salariile micşorate. Îmi e greu. Avem noroc că ne mai ajută părinţii“, a spus Andreea Silcă, medic rezident. Protestatarii au ajuns şi la uşa managerului unităţii, unde s-au plâns de condiţiile grele de muncă şi de salariile mici cu care sunt nevoiţi să supravieţuiască.

„Luna trecută nu s-au acordat tichetele de masă la medicii rezidenţi din cauza faptului că direcţia financiar-contabilă a spitalului a întocmit bugetul pe ultimele două luni. Iar în buget nu a fost posibilă programarea fondurilor pentru tichetele de masă. De altfel, este insuficient şi pentru acordarea salariilor. Spitalul a luat decizia aceasta până la reglementarea situaţiei. Este o decizie temporară", le-a explicat rezidenţilor conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul unităţii medicale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite