Prorectorul Nicu Panea, în cursa pentru şefia Universităţii din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.univ.dr. Nicu Panea
Prof.univ.dr. Nicu Panea

Profesor la Facultatea de Litere, a ocupat pe rând funcţiile de prodecan, decan, prorector cu probleme academice şi de perfecţionare, iar din 2008 este prorector cu relaţii internaţionale şi integrare europeană.

Prof.univ.dr. Nicu Panea este absolventul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, Specializarea Franceză - Română. În 1992 a obţinut diplomă de master în antropologie culturală si socială la Universitatea Bordeaux III, în Franţa, şi a urmat cursuri de specializare în antropologia tradiţiilor la Universitatea din Bordeaux III şi la Muzeul de Arte si Tradiţii Populare din Paris. Este doctor în Filologie, a urmat în Germania un stagiu PHARE de pregătire în managementul academic, a fost profesor invitat la Columbia University şi la Universita degli studi din Torino.

Este membru în Comisia Guvernamentală privind Patrimoniul Naţional Imaterial, în Societatea de Ştiinţe Etnologice din România (vicepreşedinte între 2008 şi 2010), în Societatea Internaţională de Etnologie şi Folclor, în Societatea de Tracologie, în Uniunea Scriitorilor din România, în Societatea de Ştiinţe Filologice, al Consiliului Ştiinţific al Şcolii Postdoctorale în Ştiinţe Socio-Umane, Academia Română (Grant POSDRU, în valoare de 5 milioane de euro) şi evaluator C.N.C.S.I.S.

Vezi AICI  dosarul de candidatură cu CV-ul şi propunerea vizând ,,Strategii ale Universităţii pe termen lung şi mediu şi politici pe domenii de interes ale Universităţii din Craiova“.

Cadidaturile pentru funcţia de rector se depun până la data de 16 februarie 2012, urmând ca alegerile să fie organizate în perioada 20 - 27 februarie.

Rectorul Universităţii din Craiova se desemnează prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul instituţiei şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.

Durata mandatului de rector este de patru ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite