Profesorii de la o şcoală din Craiova au ieşit în faţa unităţii şi ameninţă cu greva foamei, pentru a o susţine pe Cristiana Anghel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au fluturat pancarte prin care şi-au arătat admiraţia faţă de colega lor.
Profesorii au fluturat pancarte prin care şi-au arătat admiraţia faţă de colega lor.

Cadrele de la Şcoala Nr 24 au organizat astăzi un protest de solidaritate cu învăţătoarea care a intrat în greva foamei. Cadrele ameninţă cu greva foamei şi spun că vor continua manifestările până când se vor rezolva problemele din învăţământ.

Cei 34 de profesori de la Scoala Nr 24 „Sf. Gheorge” au ieşit în faţa unităţii astăzi, la ora 11.00,  fluturând pancarte cu mesaje de încurajare pentru învăţătoarea din Caracal, care se află de trei luni în greva foamei. „Cristina Anghel, te admirăm şi te susţinem!”, dar şi cu fraze care le arată nemulţumirile: „România, ţara în care oamenii trebuie să facă greva foamei ca să se aplice legea”. Profesorii spun că au recurs la această formă de protest, pentru că nu mai pot suporta să vadă cum colega lor suferă din cauza nedreptăţilor din România.


„Mă simt umilită!”

„Trebuie să arătăm că suntem alături de ea. Eu mă simt umilită în ţara asta! Îmi fac meseria pentru că mă respect, nu pentru salariul ruşinos pe care îl primesc. Cu banii de la stat, abia am reuşit să zugrăvim şcoala pe jumătate. Dacă guvernul nu ne rezolvă problemele, vom intra în greva foamei fiecare, câte trei zile. Vom face cu rândul”, ne-a mărturisit Margareta Gaulischi, profesor de psihologie pentru învăţământul primar. Cadrele ne-au spus că sunt revoltate pentru că achiziţionează din banii proprii materiale, cărţilşi chiar scaunele din şcoală. „Nu este normal să plătim noi materiale didactice, să contribuim pentru bunurile instituţiei. În plus, nu putem sta cu mâinile în sân, când colega noastră luptă pentru drepturile tuturor”, a completat Constantina Bălan, lider de sindicat.

Învăţătoarea Cristiana Anghel

Cristiana Anghel (foto sus), în vârstă de 51 de ani, învăţătoare la Şcoala Nr 2 din Caracal, a intrat în greva foamei pe 26 august, ca formă de protest împotriva diminuărilor salariale. Învăţătoarea se află internată la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “Prof. Doctor N. Paulescu” din Bucureşti. Medicii spun că starea ei este stabilă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite