Producţia-record de grâu a moşierului Mihai Anghel pleacă spre Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Anghel, unul dintre cei mai mari agricultori locali şi proprietarul Cerealcom Dolj, a obţinut anul acesta o producţie - record  de grâu:55.000 de tone  pe o suprafaţă de aproximativ 11.000 de hectare. Anghel a anunţat că intenţionează să vândă o mare parte sau chiar întreaga cantitate de grâu la export datorită preţurilor bune practicate pe pieţele internaţionale.

"Preţul grâului a crescut în câteva luni cu până la 70 de euro, din cauza conjuncturii internaţionale. Seceta din Rusia sau Kazahstan şi implicit diminuarea ofertei pe piaţa grâului a ridicat rapid preţul cerealelor, ajungând să se tranzacţioneze pe bursele europene cu circa 200 de euro/tonă", a spus Anghel. Fermierii români se află la finalul campaniei de recoltare şi îşi vând grâul cu circa 130 de euro/tona (pe cel furajer, afectat de germinare) şi cu 150-170 de euro/tona pe cel panificabil. Pentru următoarea perioadă estimările arată o nouă creştere de preţ.

Mihai Anghel este al treilea agricultor din România

Omul de afaceri craiovean a făcut recent şi un credit de 14 milioane de euro pentru achiziţie de cereale. "Creditul se traduce de fapt prin reînnoirea unei linii de care beneficiem de 5-6 ani. An de an luăm bani de la bănci, fie pentru echipamente, fie pentru achiziţie de cereale. Anul acesta am solicitat credit pentru constituirea de stocuri de cereale", a declarat Mihai Anghel, citat de Ziarul Financiar. Proprietarul Cerealcom Dolj, cu afaceri în agricultură de circa 85 mil. euro anul trecut, a obţinut un credit în valoare de 14,3 mil. euro de la BCR pentru achiziţia de plante oleaginoase şi cereale, potrivit datelor transmise către Monitorul Oficial.

La ora actuală, Mihai Anghel administrează circa 24.000 ha de teren agricol şi dispune de o capacitate de depozitare de 350.000 tone. Alături de Mihai Anghel, printre cei mai mari agricultori locali se numără Culiţă Tărâţă, Ioan Niculae, Adrian Porumboiu şi Jihad El-Khali, care administrează suprafeţe mai mari de 30.000 ha.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite