Craiova: Conflict stupid care a dus la crimă - un coleg al baiatului ucis şi fratele criminalului s-au luat la harţă de la o pungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Andrei îl plâng acum tinerii alături de care făcea dovada faptului că pe ei s epoate conta în societate.
Pe Andrei îl plâng acum tinerii alături de care făcea dovada faptului că pe ei s epoate conta în societate.

Doi elevi de la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova au fost atacaţi ieri în drum spre şcoală. Unul dintre ei a murit. Ucigaşul, un fost elev al liceului, a fost reţinut azi-noapte, fiind acuzat de omor calificat. Romel Voicu (19 ani) ar putea fi acuzat şi de tentativă de omor, pentru că a provocat răni şi unui alt elev.

UPDATE 12,00 Rezultatul necropsiei: elevul ucis la Craiova a fost înjunghiat de 2 ori în inimă

Anchetatorii au găsit încă de aseară arma crimei. Ucigaşul o ascunsese în boscheţi. El însuşi a predat-o anchetatorilor. Contactate de "Adevărul", surse judiciare au descris reacţia violentă a criminalului la audieri. Suspectul a declarat cu nonşalanţă: Ei, asta este, l-am omorât!  Iau zece ani pentru un prost! Declaraţia i-a şocat până şi pe procurori. Deşi iniţial, criminalul declarase că nu a vrut decât să-şi sperie victima, în timpul audierilor, care s-au prelungit în noapte, acesta a izbucnit.

În primă instanţă, atacatorul a susţinut în faţa anchetatorilor că nu a vrut să-l ucidă pe elevul de 17 ani, ci doar să-l intimideze.  Victima se certase zilele trecute cu fratele agresorului.

În ziua premergătoare crimei/ Andrei Goreci (17 ani), prietenul lui cel mai bun, Cristian Manea (17 ani), dar şi alţi colegi de şcoală se aflau pe unul din culoarele din incinta Liceului "Tudor Arghezi". Fratele criminalului, elev şi el la acelaşi liceu se afla împreună cu un alt grup de elevi. "În ziua de 6 octombrie, între fratele autorului şi un coleg al victimei a avut loc un conflict verbal spontan, după ce unul dintre ei a fost atins cu o pungă. Totul a degenerat într-o altercaţie cu injurii şi îmbrânceli pe scările liceului", spun anchetatorii.

A doua zi, criminalul Romel a venit la liceu cu fratele său şi cu un alt băiat, elev şi el la "Arghezi". Pentru a nu avea martori gaşca lui Romel Voicu i-a aşteptat pe cei cu care se răfuise fratele său într-un spaţiu mai retras dintre gardul şcolii şi un bloc din cartierul Rovine. "Între colegul victimei şi  fratele învinuitului s-a iscat un conflict fizic, iar în momentul în care Romel a văzut că rezultatul condflictului era în defavoarea fratelui său a scos cuţitul şi a dat pe unde a nimerit", au mai spus anchetatorii.     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite