Procurorii DNA: Solomon a luat mită 50.000 euro în mai multe tranşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sarcina lui Antonie Solomon s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În cauză, procurorii efectuează cercetări penale şi faţă de alte persoane.


Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: în perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la un acţionar principal al S.C. PIC S.A, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.

Concret, se mai arată în motivarea mandatului de arestare preventivă, în cursul lunilor februarie - martie 2006, primarul municipiului Craiova Solomon Antonie a primit cu titlu de mită suma de 40.000 euro (în mai multe tranşe) pentru a emite, cu încălcarea normelor legale, autorizaţia de construcţie pentru hypermarket-ul PIC Craiova. Documentul, completat cu menţiuni nereale, a fost semnat de primarul Solomon Antonie la data de 16 martie 2006, în aceeaşi zi în care S.C. PIC S.A Piteşti a depus cererea prin care a solicitat această autorizaţie. Anterior, cererea de autorizaţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti.


De asemenea, la data de 9 noiembrie 2006, Solomon Antonie a primit de la un acţionar principal al S.C. PIC S.A. Piteşti suma de 10.000 euro, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova să înlesnească aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

Inculpatului s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data 2 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 3 martie 2010, Tribunalul Argeş a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie colaborează cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.
În cauză, procurorii efectuează cercetări penale şi faţă de alte persoane.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul DNA Piteşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite