Procurorii nu au făcut recurs în cazul primarului din Giurgiţa dintr-un singur motiv: Nu se sustrage cercetărilor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Mitrică, primarul din comuna Giurgiţa, a fost pus vineri în libertate de către Judecătoria Segarcea. Procurorii nu au mai făcut recurs în acest caz, iar edilul a fost lăsat să plece acasă.

Primarul comunei Giurgiţa şi contabilul au fost arestaţi pe data de 17 iunie 2011. Valentin Mitrică şi Marin Nica, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de delapidare abuz în serviciu şi fals intelectual. Cei doi au fost arestaţi după ce au ce a provocat o gaură în bugetul primăriei de peste 1,5 milioane de lei.

Bugetul local era folosit pe post de sursă de finanţat firmele de „casă“ ale edilului din comuna Giurgiţa. Valentin Mitrică şi Marin Nica,sunt acuzaţi că, prin plăţile făcut ilegal şi prin contracte atribuite în aceaşi manieră au provocat din 2006 până în 2008 un prejudiciu total de peste 1,5 milioane de lei.

Judecătoria Segarcea l-a pus în libertate pe edilul comunei Giurgiţa şi pe contabil vineri. Procurorii nu au mai făcut recurs dintr-un singur motiv: cei doi nu se sustrag cercetărilor.  

Primarul din comuna Giurgiţa a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Strehaia la sfârşitul anului trecut. Valentin Mitrică a fost prins băut la volan. În momentul în care a fost oprit în trafic de poliţişti, edilul avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite