Procesul judecătorilor şi avocaţilor acuzaţi de luare de mită este încă pe rol. La un an şi trei luni de la arestarea acestora instanţa nu a dat încă un verdict

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Anghel, Bogdan Diaconescu şi avocaţii Ciucă şi Militaru au fost arestaţi anul trecut pentru luare mită şi trafic de influenţă.

Primul magistrat încătuşa a fost Laurenţiu Anghel. Tot pe data de 6 mai cu judecătorul şpăgar au mai fost reţinuţi şi avocaţii Ciucă şi Militaru. Toţi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită. Bogdan Diaconescu a fost arestat şi el pe data de 8 iunie tot în acelaşi dosar ca şi colegii lui. Procuroii DNA Craiova au stabilit în urma investigaşilor că Diaconescu a primt 15.000 euro, iar în schimbul sumei de bani, judecătorul trebuia să dispună eliberarea a trei deţinuţi acuzaţi de înşelăciune, iar la finalul procesului să le dea o pedeapsă mai blândă. Magistratul a primit şpaga de la colegul lui Laurenţiu Anghel, imediat după ce a modificat sentinţa penală, de la cinci ani la patru ani de închisoare.

Judecătorul Anghel ţinea şpaga la saltea

Anchetatorii au percheziţionat un apartament din Craiova, care era închiriat de Anghel. Au găsit 20.000 de euro primiţi ca avans la şpagă ascunşi sub saltea. Judecătorul a povestit că banii care au fost găsiţi în imobilul erau împrumutaţi de la avocatul Octavian Ciucă „ Mi-am închiriat un apartament în care m-am mutat cu iubita. Trebuia să divorţez de soţie. Avocatul Ciucă ştia de relaţia pe care o aveam. Din salariul meu am reuşit să pun deoparte decât suma de 16.000 de euro şi 10.000 de lei ca să îmi pot cumpăra un imobil“, a declarat Anghel.   

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Bogdan Diaconescu era urmărit de mult timp

Bogdan Diaconescu a mai fost cercetat în anul 2010 de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie, după ce avocaţii familiei Rejia i-au făcut plângere la DNA pentru luare de mită. Judecătorul a  fost acuzat că pentru suma de 60.000 euro l-ar fi eliberat pe ucigaşul cu Ferrari. Magistratul a decis în anul 2008 că medicul care a ucis un tânăr pe trecerea de pietoni nu reprezintă un pericol social şi poate fi cercetat în stare de libertate.      

Şpaga s-a împărţit chiar la Tribunalul Dolj

Laurenţiu Anghel nu a ţinut cont de absolut nimic şi a i-a dus plicul cu bani lui Diaconescu chiar în biroul acestuia.

Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, respectiv avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă, arestaţi pentru luarea de mită şi traficul de influenţă, nu vor mai fi judecaţi la Craiova. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decision luna noiembrie a anului trecut , la solicitarea judecătorului Laurenţiu Anghel, strămutarea procesului la Curtea de Apel Cluj.

 Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, dar şi cei doi avocaţi Ciucă şi Militaru au fost eliberaţi rând pe rând. Procesul lor este încă pe rol  la Curtea de Apel Cluj. Ace;tia au avut termen de judecat[ pe data de 16 septembrie.

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află ce s-a întâmplat la procesul d epe data de 16 septembrie

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite