Procesul femeii care se dădea drept avocată nu a fost strămutat. Jeana Preda şi un asistent de la IML sunt acuzaţi de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Jana Păun a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, iar complicele ei la un an şi opt luni de închisoare. Cei doi sunt acuzaţi de săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cristian Preda, asistent la IML şi Jana Păun i-au promis unui bărbat că îi vor da un raport medico-legal de calcul retroactive al alcoolemiei, care să îl avantajeze în faţa instanţei. I-au cerut suma de 3250 de lei. Denunţătorul a ajuns la la sistentul IML, prin intermediul Janei Păun, care s-a drept avocată.

Bărbatul i-a reclamat pe cei doi când şi-a dat seama că a  fost înşelat şi a fost trimis în judecată  pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe asitentul de la IML la un an şi opt luni de închisoare cu executare, iar pe Jeana Păun la doi ani şi şase luni de închisoare. Sentinţa dată în luna martie nu a fost definitivă, iar cei doi au făcut imediat recurs. Curtea de Apel a decis să îl pună în libertate pe Cristian Preda.

Jeana Păun a cerut la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie strămutarea dosarului, însă cererea i-a fost respinsă pe data de 25 iulie.

Următorul termen în process va avea loc pe data de 29 august la Curtea de Apel din Craiova.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite