„Prinţişorul“ şi părtaşii, păstraţi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a admis ieri recursul procurorilor în cazul Iustin Covei.Tribunalul Bucureşti hotărâse pe 13 august să îi elibereze sub control judiciar pe membrii reţelei de carderi din care făcea parte Iustin Covei, însă procurorii DIICOT au atacat decizia cu recurs.

Procurorul care se ocupă de caz a declarat ieri că Tribunalul Bucureşti s-a grăbit atunci când a decis să-l elibereze, chiar şi sub control judiciar, pe Iustin Covei şi pe ceilalţi membri ai reţelei de carderi. În schimb, avocaţii fiului de judecător au invocat faptul că tânărul are probleme de sănătate şi trebuie pus în libertate. Din septembrie 2009, de când a fost trimis după gratii, şi până în prezent, „prinţişorul“ a încercat de cinci ori să scape de arest.

image

Riscă până la 15 ani de închisoare

Iustin Covei a fost trimis în judecată pe 8 martie 2010 de procurorii DIICOT - Structura Centrală. El este acuzat de falsificare de carduri, de aderare la un grup infracţional organizat şi de derulare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Dacă va fi găsit vinovat, fiul judecătorului Marin Covei riscă până la 15 ani de închisoare. În faţa magistraţilor, tânărul a negat că s-ar fi ocupat cu clonarea de carduri. „Nu sunt vinovat, totul a fost o înscenare. Nu au găsit nimic în urma percheziţiei în locuinţa mea“, a spus „prinţişorul“. Iustin Covei a fost un copil problemă încă de la vârsta de 14 ani. La un moment dat, pe numele său existau şapte dosare penale, printre capetele de acuzare numărându-se conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis, vătămare corporală, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Iustin Covei, al cărui tată este judecător la Curtea de Apel Craiova, a reuşit de fiecare dată să scape basma curată.

image


Procurorii au adăugat la dosarul „prinţişorului“ două filmuleţe, care au fost înregistrate în zilele de 13 şi 19 aprilie 2009, în care Iustin Covei poate fi văzut extrăgând bani din bancomat, cu două carduri contrafăcute. Reţeaua de falsificatori acţiona în România, Australia, Iordania şi Cipru.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite