Craiova: „Primul pas” a fost făcut în centrul Băniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: „Primul pas” a fost făcut în centrul Băniei
Craiova: „Primul pas” a fost făcut în centrul Băniei

Piaţa Mihai Viteazul a fost aseară scena unui spectacol inedit de dans. 60 de voluntari din domenii diferite şi-au dat mâna într-o reprezentaţie în premieră în Craiova. Tinerii au furat atenţia trecătorilor care s-au oprit pentru a-i admira.


Orice craiovean, într-o după-amiază de sâmbătă, are, n-are treabă, trebuie să meargă la fântâni. Fiecare îşi are tabieturile sale, desigur. Printre coşurile de baschet şi micile terenuri pe care poţi juca o miuţă cu prietenii, mă îndreptam spre Piaţa Prefecturii care, la ora 18.00, era împânzită de oameni. Role, biciclete, copii plângăcioşi sau veseli, o lume pestriţă ieşită la promenadă făcea pereche cu florile şi palmierii din centrul oraşului. În acest vacarm controlat atent de agenţii de la Pază şi Ordine, boxele suspendate (doar nu grădinile!) n-au mai putut rămâne amuţite.

O piaţă cu dansatori

Muzica, neobişnuită la acea oră, a început să răsune spre mirarea cetăţeanului. Pricepuţii în ale pop-ului fredonau pe ici, pe colo. Şi, ca tabloul să fie complet, patrupedele răsfăţate îşi arătau indignarea faţă de zgomotul din preajma statuii. Mihai era, însă, implacabil.
Pentru că fondul sonor s-a schimbat, în mijlocul oamenilor a apărut o trupă de breakdance care s-a şi pus pe treabă. Nefiind un specialist în materie, am admirat acrobaţiile şi plăcerea cu care dansau. Oamenii făceau şi ei ca mine.
Grupurilor care îşi începuseră numărul li se alăturau altele. Breakdance-ul a fost înlocuit de mişcări mult mai simple pe care să le poată imita toată lumea. Dintr-o dată piaţa se umpluse de dansatori. Noi, ceilalţi, răspundeam cu zâmbete largi la iniţiativa tinerilor care, fără niciun fel de inhibiţie, dovedeau că dansul apropie, ba chiar te face să te simţi bine doar privindu-l. După reprize haioase de mişcări la unison sau ieşiri din ritm, de dragul altor zâmbete smulse de la privitori, muzica a amuţit. Au fost aplaudaţi „la piaţă deschisă”. Mihai rămânea implacabil.

Aflaţi detalii despre proiectul "Primul pas - Trăieşte pentru a da mai departe" doar în Adevărul de Seară de duminică, din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite