Craiova: Doar şase „Prime case“- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doar şase „Prime case“- revista presei locale
Craiova: Doar şase „Prime case“- revista presei locale

Ziarele craiovene scriu azi despre creditele prin “Prima Casă” acordate doljenilor dar şi despre veniturile muzeelor craiovene, obţinute mai mult din închirierea sălilor decât din vizitarea acestora de către craioveni.

Gazeta de Sud comentează azi pe larg subiectul acordării creditelor prin programul “Prima Casă” în Bănie. În Dolj, doar două bănci au acordat în total şase credite pentru „Prima casă“. Restul instituţiilor bancare încă îşi aşteaptă clienţii. Populaţia nu se mai înghesuie ca la început pentru că se încadrează greu la condiţiile băncilor legate de venituri.


Criza, nesimţită la Muzeul de Artă şi resimţită la muzeul de Istorie, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Două mari muzee ale Craiovei, cel de Istorie - Arheologie şi cel de Artă, resimt criza economică în mod diferit. Veniturile lor se bazează mai mult pe încasarea de fonduri din organizarea de simpozioane sau seminarii în incinta sediilor şi mai puţin pe numărul celor care le trec pragul de dragul exponatelor. Astfel, dacă la Muzeul de Artă banii încasaţi în primele şase luni din 2009, unul marcat de recesiune, au depăşit estimările conducerii instituţiei, la Muzeul Olteniei veniturile sunt la 65 la sută din cele pe care unitatea le-a obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Scandalagii care au rănit un poliţist au fost trimişi în judecată, informează azi cotidianul Cuvântul Libertăţii. Mai mulţi doljeni care au fost implicaţi într-un conflict la discoteca din Goieşti anul trecut, în urmă căruia un poliţist a fost rănit au fost trimişi în judecată de procurori.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite