Primarul Craiovei, acuzat de luare de mită, a cerut revocarea măsurii de a nu părăsi ţara. Magistraţii Tribunalului Galaţi i-au respins cererea, iar decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon este acuzat de luare de mită
Antonie Solomon este acuzat de luare de mită

Edilul şef al Băniei este acuzat de luare mită, fals intelectual  şi uz de fals. Antonie Solomon ar fi cerut suma de 50.000 de euro omului de afaceri Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş şi fostul patron al lanţului de magazine PIC, pentru a-i elibera acestuia o autorizaţie de construire pentru hipermarketul din Craiova.

Antonie Solomon a cerut prin intermediul avocaţilor pe data de doi martie revocarea măsurii preventive de a nu părăsi ţara. Magistraţii Tribunalului Galaţi i-au respins cererea, iar decizia este definitivă. Primarul Craiovei susţine că este nevinovat, iar acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate.

Edilul Craiovei a fost arestat pe data de doi martie 2010, iar pe data de opt septembrie a fost eliberat. Primarul a reuşit să îi convingă pe judecători că nu va încerca să influenţeze vreun martor din dosar. Solomon este acuzat că a cerut suma de 50.000 de euro lui Cornel Penescu pentru a-i elibera o autorizaţie de construire pentru magazinul PIC.

"Ştiu că s-a făcut un sondaj în Craiova şi că sunt tot pe primul loc în simpatia craiovenilor. Aşa că le transmit celor care m-au închis că şi mâine, dacă vor fi alegeri la Primărie, le câştig fără probleme", a spus Solomon, care mai apoi s-a adresat procurorului: "Ştiu că nu dumneata m-ai arestat. Te-au pus alţii", a spus Solomon pe data de opt septembrie.

Un alt termen în dosarul în care Antonie Solomon este acuzat de luare de mită, fals intellectual şi uz de fals va avea loc pe data de 22 martie la Tribunalul Galaţi.

Citeşte aici ce vorbea Cornel Penescu cu Adrian Mititelu despre Antonie Solomon

„Tot mi-a apucat 70.000"

Cornel Penescu: „Da. Deci, ăsta e şmecher. Solomon nu e prost. .. Deci nu, dacă e, vii, te înţelegi cu el, îi spui: «bă, îţi dau atâta, dar numai după ce mi-ai făcut treaba». În rest să nu-i dai nimic înainte, că el o să încerce, ştii?"

Adrian Mititelu: „Păi nu e vorba de-aia că...problema e la mine, că în lege spune foarte clar, nici nu spune nimic de litigiu. Spune să ai proprietate."

Cornel Penescu: „Păi sigur, dacă tu găseşti o soluţie, e bine să nu apelezi la ăsta că nu scapi, e ca zâzania, îţi cere, 30-40-50. Eu i-am dat atuncea... Bă, prostie e peste tot, da cer bani toţi, să ştii cum e?... Eu i-am dat atunci mulţi că eu i-am dat f.... în gură că îmi ia şi autorizaţie. Şi dup-aia i-am mai scăzut eu din ei, dar tot mi-a apucat vreo 70.000 atuncea că....Nenorocit".

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite