Primarul delegat Mărinică Dincă a răspuns întrebărilor adresate de cititori. Află răspunsurile aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mărinică Dincă, s-a aflat astăzi, timp de o oră şi jumătate, în redacţia Adevărul de Seară Craiova. Edilul a răspuns întrebărilor formulate de cititori pe site-ul nostru şi a discutat cu ziariştii despre problemele oraşului, dar şi planurile municipalităţii în materie de investiţii.

1. gospodina18.Jan.11-23:59hs

Ce aveti de gand domnule primar cu blocurile de laAeroport?


Reabilitarea termica, nefinalizata nici pana in prezent, este o mizerie care a costat foarte multi bani. Sunt proprietar intr-un asemenea bloc si pot sa va spun ca am achitat cota mea parte de 33%, aproximativ 10.000 lei. S-au folosit materiale de cea mai proasta calitate, rezultatele putandu-se vedea cu ochiul liber- tencuiala cade, usile de la intrare nu se inchid etc. Va aduc la cunostinta faptul ca pe hirtie s-au efectuat lucrari care in realitate nu se regasesc.
Din punct de vedere al economisirii de energie necesara incalzirii, rezultatul este zero.

Răspuns:

Firma care a câştigat licitaţia a dat faliment. S-a reluat licitaţia şi a fost desemnată o altă firmă care să continue lucrările. Recepţia se face cu proprietarul, fiecare treaptă de lucrări se face cu proprietarul. Că sunt bune, că sunt rele, la final se recepţionează toate lucrările. Cel care a câştigat licitaţia pe a doua bucăţică va recepţiona partea lui de lucrări. Noi o să facem o listă cu problemele care sunt acolo. Acolo unde lucrările nu sunt bine făcute, le contabilizăm, le prezentăm şi ducem la rezolvarea situaţiei pentru a recupera pierderea de la firma care a executat lucrările şi care acum este în faliment.

Am avut plângeri, am avut audienţe, am făcut procese verbale şi problema este că firma a intrat în faliment. Dacă vrei ceva să îi iei firmei trebuie să aştepţi.

2. MIHAELA19.Jan.11-08:45hs

PRIMARIA ESTE INTESATA DE RUDELE FAMILIEI DINCA, UNELE CHIAR IN FUNCTII DE CONDUCERE. CITE ASFEL DE PERSOANE SUNT ANGAJATE IN PRIMARIE SI SOCIETATILE SUBORDONATE PRIMARIEI, CUNOSCUT FIIND FAPTUL CA UNUL DINTRE EI (NICA IONUT)A SUSTINUT ASA ZISUL CONCURS CHIAR ZILELE ACESTEA?

Răspuns:

Personajele astea care vorbesc au un mare dezavantaj. Ei nu ştiu că eu nu sunt nici craiovean, nici doljean. Aud că sunt rudă cu cutare, că mă mai văd unii pe stradă, unii la partid. Eu nu sunt nici craiovean, nici doljean. Aici am ajuns la 19 ani, iar nevastă-mea are o soră şi atât.

3. bobo19.Jan.11-08:52hs

rocada de trece pe linga parc prin valea fetii-str. potelu cred.... aveti de gind sa astupati gropile create prin frezarea asfaltului asta toamna si lasate asa ca ne;am rupt pivotii in gropi?

Răspuns:

Pe Potelu au fost trei gropi care au fost astupate. O să ne uităm că poate au frezat astă-toamnă. Acum doi ani am făcut strada, dar este trafic greu în zona aceea. Dacă va fi în continuare cald vom plomba şi acum. Atunci când se încălzeşte vremea.

4. misu mirea19.Jan.11-09:00hs

Care este situatia caminului de batrani dupa inspirata destituire?-felicitari, ati scapat de directoarea hotomanca ca sa nu zic mafioata si ati adus directorasul aerian ca sa nu zic incompetent- dar poate totul este pe drumul cel bun ptr. batrani

Răspuns:

Acum este Serviciu Medico-Social şi acel serviciu se va transforma în centru de bătrâni. Avem un director pe o perioadă determinată, pe două luni de zile. Domnul Acrivopol a fost numit de mine, nu cred că a avut o dorinţă mare să fie director şi nu cred că o să mai fie director. Am pus pe cineva din interior, dar managementul va fi asigurat de altcineva. În chestiuni medicale trebuie să pui director un manager, nu un medic. S-a făcut o analiză, pe mine mă interesa partea de restructura pentru că serviciul e de 5 ani şi nu a primit aviz de la Ministerul Sănătăţii iar noi trebuie să obţinem fonduri europene pentru a renova clădirea.

Legislaţia spune că se fac numai centru de bătrâni. Eu cred că directorul pe care l-ai pus să ia nişte măsuri şi nu vrea să le facă nu îşi dă demisia. Cel care ar vrea să le facă, dar simte că nu poate să le facă îşi dă demisia.

Partea de restructurare mă interesează pentru că trebuie să îl bag într-un program de reabilitare. Băiatul acesta a fost de un mare ajutor pentru că am avut pe cine să pun acolo după care să pun un manager.

5. TATY19.Jan.11-09:38hs

mai avem sansa de a vedea orasul asta curat?e o mizerie pe strazi cum nu a fost niciodata!RUSINE!

Răspuns:

Nici mie nu îmi place mizeria de pe străzi. În iunie 2009 falimenta Serviciul public de Salubriatea dacă nu laum măsuri. Am decis să ne concentrăm asupra serviciului, să îl aducem la un alt nivel să nu mai fie nevoie să mai avem probleme economice. Erau datorii neachitate de 70 de miliarde de lei vechi. Acum au facturi de plătit doar de 2,3 luni iar toţi furnizorii sunt achitaţi. Vom face o proiecţie bugatară şi acest serviciu public va fi transformat într-o societate comercială şi nu va fi un serviciu care dă cu mătura, ci o societate performantă.

6. Andrei Savulescu19.Jan.11-15:38hs

Câte locuri de parcare a amenajat Primaria Craiova în ultimul an? Și aici nu mă refer la lărgirea străzilor, ci la construirea unor spații de parcare de la zero.

Răspuns:

Angajaţii primăriei lucrează la tema de proiectare a unei parcări subterane care va fi amenajată sub părculeţul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Până în vară va fi depus proiectul pentru a obţine finanţare europeană.

Mai multe declaraţii de la întâlnirea cu viceprimarul Mărinică Dincă veţi avea ocazia să citiţi mâine, pe site-ul nostru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite