Primarul din Giurgiţa prins băut la volan. Edilula fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Mitrică, primarul comunei doljene Giurgiţa, a fost condamnat la un an de închisoare de către Judecătoria Strehaia la sfârşitul anului trecut la un an, după ce a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcolice.

În momentul în care a fost oprit în trafic de poliţişti, edilul avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.Judecătoria Strehaia l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Valentin Mitrică a fost arestat anul trecut într-un alt dosar şi este acuzat de săvârşirea infracţiunii de delapidare abuz în serviciu şi fals intelectual.

Edilul din comuna doljeană Giurgiţa  nu a făcut altceva decât să dea bani unor firme pentru lucrări neexecutate sau supraevaluate şi să atribuie unele contracte fărăr să licitaţie public.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primăria a achitat  achitat 980.000 de lei unor firme precum Sed Impex, Trust Construcţii Carpaţi sau Ned Construct, pentru lucrări pe care nu le efectuaseră. Doar în 2007, instituţia a atribuit prin încredinţare directă, încălcând astfel prevederile legale, contracte a căror valoare totală se ridică la 1,6 milioane de lei, fără TVA. Valentin Mitrică a mers atât de departe încât şi-a plătit din bugetul local asigurarea de viaţă şi excursiile în Italia. Procesul edilului se află pe rol la Judecătoria Segarcea, iar pe data de 19 ianuarie va avea un nou termen.

Magistraţii i-au chemat ca martori în process pe angajaţii instituţiei, care au declarat că vor demasca toate afacerile necurate ale lui Valentin Mitrică. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite