Primarul Craiovei vrea să eutanasieze toţi maidanezii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul vrea să scape de patrupede după metoda de la Auschwitz
Edilul vrea să scape de patrupede după metoda de la Auschwitz

Edilul Antonie Solomon le cere parlamentariilor de Dolj să propună modificarea legii privind protecţia animalelor pentru a-i permite să eutanasieze toţi maidanezii din oraş.

Primarul a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că dacă legea i-ar permite, ar eutanasia toţi câinii comunitari din oraş. „Să vină parlamentarii de Dolj cu o iniţiativă, să aibă curaj şi să schimbe legea. Problema care se pune acum în Craiova nu mai este nici strada, nici curăţenia, ci câinii comunitari. În Europa vedeţi undeva câini pe stradă? Domnule, îi vezi fără stăpân, direct la eutanasiat şi la revedere! Eşti iubitor de animale? Ţine-l în casă, îl plimbi în lesă, dar nu pe stradă“, a declarat edilul.

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciul de Ecarisaj Craiova, pe străzile Băniei sunt aproximativ 1.200 de patrupede. Municipiul Craiova dispune doar de un singur adăpost pentru animale, amenajat la ieşirea din oraş, în zona Făcăi. Animalele capturate sunt transportate la adăpostul de la Făcăi, unde sunt cazate, deparazitate, vaccinate antirabic, sterilizate şi crotaliate. Cele care suferă de boli incurabile sunt eutanasiate de un medic veterinar, confom prevederilor legislaţiei actuale.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite