Craiova: Primarul din Coşoveni are o stradă doar pentru el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comună există, de opt ani de zile, Strada Primarului, Aleea Primarului, iar ziua comunei coincide cu onomastica edilului. Localnicii vor ca aceste nume să fie schimbate cu cele ale unor personalităţi politice sau literare.

Sătenii cer ca Strada Primarului, unde gospodarul-şef locuieşte împreună cu familia, să fie redenumită.

image

Georgeta Diaconu, de 53 de ani, vecină cu primarul, spune că şi-ar dori ca Mihai Eminescu, Alexandru cel Bun sau Ştefan Cel Mare să fie inscripţionat pe tăbliţa de la marginea străzii. „Trebuie să intrăm în rândul lumii. Am prefera să preaslăvim personalităţi care au făcut ceva pentru comună. Nu spun că primarul a stat cu mâinile în sân, dar nu atâta încât să merite toată această faimă“, spune femeia.


„Nu mai suntem în epoca lui Ceauşescu!

             
 Florea Sima, de 60 de ani este supărat foc pe această situaţie. „Am încercat să strâng semnături de la cunoscuţi ca să botezăm altfel strada (foto stânga jos). Până acum nu am avut sorţi de izbândă. Nu mai suntem în epoca lui Ceauşescu, unde se făcea cultul personalităţii. Pe dictator îl lăudau românii pentru că erau obligaţi, acum suntem integraţi în Uniunea Europeană, este democraţie, cetăţenii au multe drepturi“, este de părere Florea Sima (foto dreapta jos).

     
Coincidenţă sau nu, poteca ce se intersectează cu Strada Primarului este cunoscută ca Aleea Primarului. Mulţi dintre ţărani şi-au făcut deja liste unde lansează câteva propuneri pentru eventuale motificări. „Sună bine Strada Ştefan cel Mare sau Strada Gării. Nu avem nimic cu nea Dumitru (primarul – n.r.), dar parcă e prea de tot“, a spus Mihai Puia (43 de ani).

image
image


Şi-ar dori ca ziua comunei să fie 15 iunie


Un alt eveniment care îi intrigă pe cei mai mulţi dintre săteni este sărbătoarea comunei, din data de 26 octombrie, care concide cu onomastica primarului Ilie Dumitru (54 de ani). „Nu se poate, domne’, aşa ceva! Stau la colţ cu vila primarului (foto jos), nu vreau să mă pun rău cu el, dar să-şi facă festivitatea la el acasă! E important şi Sf. Dumitru, dar este o concidenţă prea mare că a fost aleasă tocmai ziua asta. Ar fi frumos să îl omagiem pe Mihai Eminescu, pe 15 iunie“, propune Georgeta Diaconu (53 de ani).

image


Gospodarul-şef din Coşoveni susţine că nu a ales la întâmplare această zi. „Toamna se numără bobocii, se culeg roadele pământului, cum ar fi viile. Nu am vrut să aleg o altă zi, cum ar fi Sf. Mihail şi Gavriil sau Sf. Nicolae, ca să nu bag râcă între biserici, care au aceste hramuri. O să marcăm această zi în mod tradiţional cu muzică şi voie bună, eveniment pentru care primăria nu cheltuieşte niciun leu“, a declarat Ilie Dumitru, edilul de la Coşoveni (foto jos).

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite