Craiova: Primăriile doljene sunt înglodate în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii acuză Guvernul că au dat, la rectificare, fonduri în bătaie de joc. Mai-marii administraţiei doljene spun că primarii stau la rând în faţa uşilor Consiliului Judeţean pentru a cere bani.

Administraţiile locale din Dolj sunt în pragul colapsului. Deşi la începutul lui iunie, Guvernul s-a îndurat de primării şi a emis o hotărâre privind alocarea unor fonduri, acestea sunt total insuficiente pentru plata datoriilor pe care le-au acumulat edilii.
Una dintre situaţiile cele mai grele din judeţ este cea a primăriei Botoşeşti-Paia, care are în prezent conturile blocate.

Gospodarul-şef din comună, Ion Moraru, susţine că banii alocaţi, aproximativ 26.000 de lei, nu-i ajung nici să-şi plătească datoriile. „E o situaţie dezastruoasă. Mă mănâncă datoriile de peste tot pentru că nu mi-au plătit banii pe anul trecut la alegeri. Nu am reuşit să plătesc lemnele pe care le-am luat pentru şcoală şi am şi hotărâri judecătoreşti pentru unele drepturi salariale ale funcţionarilor. Mă mint toţi că-mi dau bani şi eu deja am mâncat toţi banii aferenţi trimestrului trei. Mai am să-i mai iau pe ăia din patru şi apoi închid primăria”, a spus Moraru.

Citeşte în Adevărul de Seară Craiova care dintre primăriile  din Dolj a primit mai mulţi bani de la Guvern.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite