Craiova: EXCLUSIV/Laboratorul de clonat carduri, în croitoria finului secretarei Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: EXCLUSIV/Laboratorul de clonat carduri, în croitoria finului secretarei Primăriei
Craiova: EXCLUSIV/Laboratorul de clonat carduri, în croitoria finului secretarei Primăriei

Anchetatorii au reţinut aseară unul dintre cei doi presupuşi capi ai reţelei de falsificatori de carduri cu ramificaţii în alte oraşe ale ţării. Celălalt presupus lider al reţelei le-a scăpat printre degete anchetatorilor DIICOT. (GALERIE FOTO)

Citeşte şi:

VIDEO „Prinţul” Iustin Covei, săltat pentru clonări de carduri

Descinderea spectaculoasă de la Craiova a structurilor centrale DIICOT s-a lăsat  cu reţinerea a 24 de persoane bănuite de infracţiuni financiare cu carduri clonate. Învinuiţii au fost luaţi joi şi duşi la audieri la Bucureşti. Unul dintre şefii grupări, Jean Marin Mihăilă, zis „Jan”, a fost săltat de mascaţi aseară, după ce a fost descoperit laboratorul de făcut bani, situat la parterul unui bloc din centrul Craiovei, într-o locaţie ce fusese închiriată până acum un an de creatorul de modă Mircea Bărbulescu. 

Laborator de croit carduri

Acesta a colaborat o vreme cu Roxana Mihăilă, soţia lui Jan, având deschisă o casă de modă în spaţiul în care DIICOT a descoperit aparatura de clonat carduri. Bărbulescu a declarat că a renunţat la afacere în urmă cu mai bine de un an. 

Anchetatorii au ridicat din spaţiul care aparţine firmei “Comir“, patronată de socrul lui Mihăilă, Constantin Catalina, un adevărat arsenal de aparatură de falsificare a cardurilor. Un sistem 3D dotat cu piese de clonat de ultimă generaţie, un strung cu laser, calculatoare ultraperformante şi multe alte obiecte de sute de mii de euro au fost încărcate în dube şi trimise la Bucureşti ca probe împotriva celor reţinuţi. De asemenea, mai multe autoturisme de lux, un Hummer, un Ferrari, un BMW X6, şi un Range Rover, care aparţin liderului grupării, au fost ridicate şi sigilate. Soţia lui Mihăilă, Roxana, este inspector în cadrul Primăriei Craiova. 

 “Am fost surprins de ce s-a întâmplat. Fie-mea a avut acolo croitorie de lux. Habar nu aveam ce face Jean acolo. Nici nu ştiam că au schimbat utilajele. El mi-a spus odată că are o firmă de pază. E treaba Justiţiei!”, a afirmat Catalina. Fiica acestuia şi soţia şefului grupării de falsificatori de carduri este inspector la Primăria Craiova, iar secretarul general al  instituţiei, Nicoleta Miulescu, le este naşă. 

Baronu a fugit spre America înainte să fie dat în consemn 

Celălalt lider al grupării de falsificatori de carduri, Dragoş Dumitrescu, zis Baronu, a reuşit să fugă, ieri-dimineaţă, exact în timp ce procurorii DIICOT declanşau percheziţiile. Acesta i-a fentat pe poliţişti şi a fugit din locuinţa sa, de pe strada Brestei. Suspectat că a comandat şi a organizat, alături de Jean Mihăilă, mai multe fraude bancare de zeci de milioane de euro, acesta ar fi reuşit să fugă din ţară, cu câteva ore bune înainte ca poliţia să-l dea în consemn la frontieră.

În timp ce autorităţile făceau apel la populaţie să sune la 112 dacă au informaţii care ar putea ajuta la reţinerea Baronului, el se afla deja la Budapesta şi aştepta avionul de New York, potrivit unor surse apropiate acestuia. Craiovean cu cetăţenie americană, Dragoş Dumitrescu are relaţii importante la nivelul oamenilor de afaceri din Craiova.

Covei, pe post de “săgetuţă”

Potrivit procurorilor, Iustin Covei ar fi fost cel care testa bancomatele, ca să vadă ce fel de echipamente artizanale trebuie contrafăcute pentru a putea citi datele de pe card. Dădea apoi comenzi celorlalţi complici, de fabricare a cardurilor false. Procurorii mai spun că echipamentele erau testate şi făcute în Craiova sau alte oraşe din ţară şi erau montate în Australia, Iordania sau Tunisia.

Membrii grupării se întorceau apoi în ţară, în alte oraşe, ca să scoată bani de pe cardurile falsificate. Poliţiştii au confiscat zeci de arme albe, cuţite şi săbii, aparatură folosită la clonarea cardurilor dar şi 10 maşini de lux şi sume mari de bani. Anchetatorii estimează prejudiciul adus de cele trei grupări la zeci de milioane de euro.

Iustin Covei şi alţi 13 suspecţi în cazul falsificărilor de carduri au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Alţi patru au fost eliberaţi. Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a celor 14 suspecţi, urmând ca judecătorii Tribunalului Bucureşti să decidă astăzi dacă îi arestează.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite