Craiova: Primăria dă verde la semafor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Dă verde la semafor!” lansată la începutul săptămânii de ziarul „Adevărul” a dat roade. Şoferii care vin dinspre Frigorifer şi vor să ajungă pe Platforma Industrială de Est a Craiovei au la dispoziţie 35 de secunde pentru a părăsi intersecţia.

Pe aceeaşi temă mai citiţi:
Cum îi afectează pe bătrâni timpul scurt de traversare al străzilor
Ce se întâmplă la intersecţia de la Rotonda
În ce ritm traversează craiovenii strada
Cum a început campania „Dă verde la semafor“

Intersecţia de la Pan Group nu mai este de azi un coşmar pentru şoferii care vin dinspre Rovine şi vor să ajungă pe Calea Bucureşti. Urmare a campaniei „Dă verde la semafor!” pe care cotidianul „Adevărul de Seară” a lansat-o luni, specialiştii din cadrul Primăriei au hotărât să modifice timpii la semaforul de la Fabrica de Pâine, astfel că şoferii nu mai sunt nevoiţi să aştepte câte zece minute pentru a putea ajunge pe artera principală a oraşului.

Semaforul arată acum 35 de secunde de verde, în loc de 15 cât arăta luni. „E foarte bine că au schimbat, deşi mi se pare că trebuiau să facă asta mai demult. De două săptămâni era moarte la semaforul ăsta, se întindea coada până la trecerea peste calea ferată la Frigorifer şi prindeai la semafoare până ţi se făcea rău”, ne-a spus azi Ionuţ Teodosiu, unul dintre şoferii bucuroşi de schimbarea făcută de cei de la Sistematizarea Circulaţiei.

Conducătorii auto pe care i-am întâlnit azi în intersecţia de la Viitorul ne-au spus însă că ar mai fi nevoie şi de alte modificări de acest gen. „Să vă duceţi pe la ora 4, când iese lumea de la serviciu, la Piaţă, să vedeţi acolo aglomeraţie. Se întinde coada până după intersecţie la semaforul ăla nou de l-au pus acum. E o mare tâmpenie”, e de părere Bogdan Petrescu.

Urmează şi alte intersecţii

Reprezentanţii Primăriei spun că lucrurile nu se vor opri însă aici. Şi alte intersecţii unde reporterii AdS au semnalat probleme vor intra în perioada următoare în vizorul autorităţilor. „Permanent se fac acţiuni de corectare a timpilor în intersecţiile semaforizate din oraş, în funcţie de modificările fluxurilor de trafic”,a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Dacă eşti şofer sau pieton în Craiova, atunci ai cu siguranţă multe lucruri asemănătoare să ne povesteşti, multe de care să te plângi. Ajută-ne să le aducem în atenţie edililor, postând comentariile tale pe craiova.adevarul.ro sau contactându-ne pe messenger la adresa adevarulcraiova@yahoo.com. Mesajele tale vor fi preluate şi înaintate responsabililor din Primăria Craiova şi îi vor putea determina pe aceştia să ia măsuri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite