Primăria vrea semafoare sincronizate pe bulevardul principal al Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea ar putea obţine fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional pentru a realiza un sistem de fluidizare a traficului rutier pe principalele artere ale oraşului: Calea Bucureşti, Nicolae Titulescu şi Calea Severinului.

Consilierii locali sunt convocaţi luni, 27 septembrie, în şedinţă extraordinară pentru a dezbate un proiect de hotărâre care prevede implementarea unui „sistem inteligent de management al traficului în intersecţiile semaforizate“.

Potrivit documentaţiei ce însoţeşte proiectul, lucrarea prevede introducerea de bucle inductive de trafic în carosabil, pentru determinarea în timp real a numărului de autovehicule care ies din intersecţie, fibră optică pentru comunicaţii între intersecţii, în scopul realizării undei verzi şi înlocuirea tuturor semafoarelor existente cu semafoare tip LED.

Fondurile necesare pentru realizare proiectului sunt de 3,2 milioane de euro, bani ce urmează să fie obţinuţi prin Programul Operaţional Regional. Sistemul de "undă verde" este implementat în oraşul Drobeta Turnu-Severin unde semafoarele de pe bulevardul principal sunt sincronizate. Astfel, dacă un şofer a prins verde la primul semafor de la intrarea în municipiu şi menţine viteza de 50 de kilometri pe oră va prinde verde şi la celelate semafoare, până la ieşirea din oraş.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite