Craiova: Primăria a încasat 1,5 milioane de euro de la Electroputere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: cei doi reprezentanţi ai firmelor care dezvoltă mall-ul alături de Mărinică Dincă şi directorului Electroputere
De la stânga la dreapta: cei doi reprezentanţi ai firmelor care dezvoltă mall-ul alături de Mărinică Dincă şi directorului Electroputere

În conturile municipalităţii au intrat 1,5 milioane de euro, odată cu vânzarea celor 12 hectare ale fabricii Electroputere, potrivit primarului interimar Mărinică Dincă.

Banii provin din tranzacţia imobiliară pe care Electroputere a încheiat-o recent cu Auchan şi K&S Developments. Cele două companii au achiziţionat o hală şi 12 hectere de teren din cele 62 deţinute de fabrica oltenească, în vederea înfiinţării Electroputere Parc Mall.

„Ieri când au intrat în cont aproximativ 1, 5 milioane de euro din impozitul pe terenul şi clădirea pe care se va realiza investiţia. Centrul comercial va angaja 1.500 de persoane“, a declarat Mărinică Dincă, astăzi, în cadrul unei conferinţe susţinute alături de reprezentanţii firmelor dezvoltatoare şi conducerea Electroputere.

Deşi conducerea fabricii nu a divulgat suma trazacţionată, se pare că preţul celor 12 hectare a fost de aproximativ 30 milioane de euro. Odată cu această tranzacţie, Electroputere a achitat şi o parte din datoria de 36 de milioane de euro către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. „Până la sfârşitul anului nu vom mai avea datorii către ANAF“, a dat asigurări Adrian Dumitriu, directorul Electroputere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite