Primăria Craiova îşi face televiziune stradală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

55 de monitoare performante vor fi amplasate în diverse puncte ale oraşului. Pe ecranele de ultimă generaţie vor rula  informaţii culturale sau legate de proiectele primăriei, precum şi despre locuri de muncă.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi se regăseşte un studiu de fezabilitate ce prevede înfiinţarea unei reţele de monitoare urbane având ca scop facilitarea accesului cetăţenilor la informaţii publice. Practic, municipalitatea vrea să amplaseze 55 de monitoare de 63 inch în diverse puncte ale oraşului. Potrivit raportului ce însoţeşte proiectul de hotărâre, pe respectivele monitoare vor rula informaţii despre activitatea şi proiectele Primăriei, informaţii privind ofertele de locuri de muncă, informaţii de publicitate şi self-branding în orice format: video, slideshow, imagini powerpoint, chiar şi text defilant sau static.

Finanţare europeană

Studiul de fezabilitate întocmit de societate RAMB System recomandă amplasarea monitoarelor performante în spaţii cu trafic intens cum ar fi intersecţiile, primăria stabilind deja o listă cu 55 de locaţii. Costul estimativ al proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional este de peste 6 milioane de lei, 85 la sută din cheltuieli fiind suportate de Uniunea Europeană, restul banilor provenind de la bugetul de stat şi din bugetul primăriei. Echipamentul va fi dotat şi cu un monitor touchscreen de 26 de inch la care vor avea acces trecătorii. De asemenea, monitorul va fi dotat cu un cititor de smartcarduri şi cu un alt cititor de carduri bancare. „S-a ajuns la concluzia ca municipalităţile trebuie să vină în sprijinul cetăţenilor şi să ducă informaţia cât mai aproape de cetăţean, într-un mod cât mai facil de accesat“, argumentează Sever Bordu, directorul de investiţii al municipalităţii, în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Craiovenii nu vor reclame pe monitoare

Elena S. (23 de ani) din Craiova spune că iniţiativa primăriei este binevenită, având în vedere că proiectul este realizat în mare parte pe bani europeni. „Dacă ni se vor transmite informaţii despre locurile de muncă sunt de acord cu amplasarea monitoarelor, însă sper să nu difuzeze reclame, că sunt sătulă de publicitate“, susţine aceasta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite