Primăria Craiova refuză gunoiul doljenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi de la Mofleni urma să servească celor 111 localităţil doljene
Groapa de gunoi de la Mofleni urma să servească celor 111 localităţil doljene

Consilierii locali au decis astăzi retragarea Primăriei Craiova din EcoDolj, asociaţie înfiniţată de către Consiliul Judeţean Dolj, Prefectura Dolj şi toate cele 111 localităţi doljene pentru a derula proiectul „Managementul Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dolj”.

Proiectul respectiv finanţat cu 40 de milioane de euro de către Ministerul Mediului şi Uniunea Europeană prevedea realizarea unor staţii de compost şi sortare a gunoiului lângă groapa de gunoi de la Mofleni a primăriei, administrată de firma Ecod Sud şi implicit, luarea deciziei de a depozita gunoiului colectat din toate cele 111 localităţi la în aceeaşi locaţie aflată la marginea oraşului.

Pentru că EcoSud nu a fost de acord să cedeze cinci hectare de teren din amplasament pentru ridicarea staţiilor de deşeuri, municipalitatea a decis să se retrag din EcoDolj. „Oricum noi nu aveam niciun beneficiu din acest proiect. Toţi banii se duceau la celelalte localităţi“, a declarat primarul Antonie Solomon în cadrul şedinţei CL de astăzi.

Drept urmare, celorlalţi participanţi la proiect nu le rămâne decât  să identifice o altă locaţie pentru realizarea unei alte alte gropi ecologice unde să fie depozitat gunoiul doljenilor. „Problema e că în două luni noi trebuie să închidem toate gropile de gunoi din judeţ care funcţionează şi nu sunt conforme UE“, a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Culmea, edilii Băniei au de gând să construiască o alăt groapă de gunoi mult mai departe de oraş dar nu doresc să colaboreze cu CJ Dolj şi celelalte localităţi pentru a găsi o soluţie comună.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite