Primăria Craiova propune taxă de divorţ de 300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii căsătoriţi care au decis să meargă în viaţă pe drumuri separate vor fi obligaţi să achite la primăria Craiova o taxă de 300 de lei, contravaloarea certificatelor de divorţ.

Consilierii locali vor dezbate în şedinţa ordinară de joi un proiect de hotărâre privind instituirea taxei pentru eliberarea certificatelor de divorţ de către Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor. Municipalitatea propune suma de 300 de lei pentru "oficierea" divorţului.

De la 1 ianuarie 2011, divorţurile administrative sunt rezolvate de către instituţia care a eliberat certificatul de căsătorie, în speţă primăria. Potrivit legii 202/2010 - privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, divorţul are loc la primărie prin completarea unei cereri şi a unei declaraţii de stăruinţă. Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite