Primăria Craiova împrumută 20 milioane euro de la bancă pentru un ştrand şi o clădire de birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creditul va fi restituit în 20 de ani
Creditul va fi restituit în 20 de ani

Municipalitatea craioveană se va împrumuta de 20 de milioane de euro de la banca austriacă HYPO Investmentbank AG, lăsând garanţie veniturile oraşului pentru următorii 20 de ani.

Consilierii locali sunt convocaţi joi, 21 ianuarie, într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba un împrumut de 20 de milioane de euro pe care Primăria urmează să îl contracteze în vederea realizării a două proiecte: amenajarea ştrandului Lunca Jiului şi realizarea Centrului Multifuncţional Craiova.

Primăria Craiova a organizat anul trecut în luna octombrie o licitaţie deschisă în vederea contractării împrumutului de 20 milioane euro. La licitaţie s-au prezentat A.I.C. LEASING & FINANZ GMBH, Banca Comerciala Romana şi HYPO Investmentbank AG. În urma evaluării ofertelor, doar ultimele două bănci au rămas în cursă, la data de 19 noiembrie 2009 fiind anunţată câştigătoare banca austriacă HYPO Investmentbank AG.

Potrivit contractului dintre Primărie şi bancă, oferta câştigătoare are o dobândă variabilă la 3 luni, (în prezent fiind de 0,648%), la care se adaugă dobânda fixă de 4,25% pe an şi un comision de acordare de 1% din valoare împrumutului.

Cele 20 de milioane de euro se vor împărţi astfel: 8.323.990 pentru amenajrea ştrandului din Parcul Lunca Jiului şi 8.323.990 pentru realizarea Centrului Multifuncţionar Craiova – clădire cu birouri şi săli de conferinţă ce urmează să fie ridicată pe terenul unde astăzi se află Târgul Romaneşti.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite