Primăria Craiova, fără Fordul de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei economice, edilii Băniei au decis să renunţe la Fordul Mondeo Titanium închiriat cu doar 75 de euro pe lună în urmă cu un an. Contractul de închiriere a limuzinei, oferită anul trecut de americani primarului Solomon, nu a mai fost prelungit.

Deşi primarul suspendat Antonie Solomon anunţase anul trecut, în luna aprilie, că Ford Mondeo este maşina oficială a primăriei Craiova, din motive economice, edilii au decis luna trecută să nu mai prelungească contractual de închiriere valabil pentru un an.

image

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Craiova, autorităţile locale au luat decizia de a nu mai prelungi contractul care a expirat la sfârşitul lunii trecute. „Reglementările legale în vigoare care se referă la reducerea cheltuielilor din administraţia publică locală interzic autorităţilor publice locale să prelungească sau să mai încheie astfel de contracte pe parcursul acestui an“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al primăriei Craiova. Pentru limuzina Ford, municipalitatea plătea o sumă simbolică de 75 de euro pe lună, achitând într-un an de zile 900 de euro.

Contract expirat

Reprezentanţii Ford au confirmat declaraţiile oferite de oficialii municipalităţii. „Contractul privind automobilul Ford Mondeo, pe care Ford România l-a pus la dispoziţia Primăriei Craiova anul trecut, a expirat. Primăria Craiova nu a extins contractul şi ca atare, acesta ne-a fost restituit, în conformitate cu prevederile contractuale“, a declarat Nadia Crişan, membru al Consiliului de Administraţie al Ford România.

Timp de un an de zile, limuzina full-option a fost folosită de primarul Antonie Solomon dar şi de cei doi viceprimari. Anul trecut, atunci când primăria s-a procopsit cu Fordul Mondeo, Solomon declara că a ales să schimbe autoturismul de serviciu produs de Dacia Piteşti pentru că vrea să promoveze produsele fabricate pe plan local.

Mercedes şi Logan de serviciu

Edilii Craiovei benefi ciează, în prezent, de două autoturisme de serviciu. Este vorba de o Dacia Logan şi un autoturism Mercedes, clasa E, cel din urmă fi ind achiziţionat din bugetul primăriei, în urmă cu trei ani, contra sumei de 30.000 de euro. Cele două maşini au rămas la dispoziţia celor doi
viceprimari.

Mercedesul primăriei Craiova

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite