Craiova: „Prima Casă” creşte preţurile locuinţelor în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii spun că promovarea programului „Prima Casă” a influenţat piaţa imobiliară craioveană, blocând-o pentru moment.Piaţa imobiliară din Craiova a luat-o din nou la vale.

Tinerii care se încadrează în condiţiile draconice impuse de bănci la creditele ipotecare şi speră să-şi achiziţioneze o locuinţă în această vară vor avea parte de mari surprize în piaţă. Deşi încă din iarnă, preţurile începuseră să scadă, ajungând în luna martie la o reducere de 30% pentru apartamentele vechi, pe fondul blocajului din domeniu, situaţia s-a schimbat în ultima lună.


„Prima Casă” a destabilizat piaţa


Experţii spun că anunţul autorităţilor centrale referitor la implementarea programului „Prima Casă” a influenţat negativ vânzătorii, determinându-i să mărească preţurile la apartamente şi case. „Piaţa avea un trend de stabilizare, în sensul că proprietarii mai scăzuseră preţurile şi tranzacţiile se dezgheţaseră. Anunţul că va fi aplicat acest program a destabilizat-o complet. Proprietarii au mărit preţurile locuinţelor pe care vor să le vândă şi aşteaptă acest program ca pe o salvare, în timp ce potenţialii cumpărători îşi fac speranţe că vor lua mai uşor credite ipotecare”, ne-a declarat astăzi Cristian Clenciu, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.


Preţurile au crescut simţitor


Dacă în urmă cu două luni, un apartament de trei camere decomandat situat într-o zonă bună se vindea în Craiova cu 55.000-60.000 de euro, în prezent o locuinţă de acest tip poate fi achiziţionată cu 65.000-70.000 euro. Oamenii spun că aşteaptă să vadă care va fi efectul programului anunţat de Guvern pentru a vedea ce este de făcut.
„M-am interesat să văd cum merge piaţa şi am rămas dezamăgit. Auzisem că au scăzut mult preţurile dar adevărul e că sunt tot scumpe, unele mai mult ca înainte. Au impresia că dacă le dă Guvernul garanţie, le dă şi banii şi de-asta măresc preţurile”,a spus Costică Albulescu, un craiovean aflat în căutarea unei locuinţe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite