Prigoană vrea gunoaiele oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Silviu Prigoană, patronul grupului de firme Rosal, este interesat de colectarea gunoaielor din Dolj. Firma lui Prigoană concurează, alături de alte societăţi, la colectarea gunoaielor din satele Doljului.

Circa 30 de gropi de gunoi din judeţul Dolj trebuie urgent închise deoarece nu corespund standardelor admise în UE. Singura groapă de gunoi conformă cu cerinţele UE este cea a Craiovei, de la Mofleni. Mirosind că este vorba de o altă afacere bănoasă deputatul Silviu Prigoană, patronul grupului de firme Rosal, a devenit interesat de colectarea gunoaielor din Dolj. Una dintre firmele patronate de acesta participă la o licitaţie organizată de Primăria Dăbuleni, iar la Calafat unul dintre cei doi ofertanţi este tot firma lui Prigoană.

“Am purtat deja discuţii şi cu Silviu Prigoană”, declara primarul Calafatului, Mircea Guţă. Acesta mai spune că are oferte şi din partea unor firme germane şi austriece, care intenţionează să producă biogaz din deşeuri.  Crearea operatorului unic pentru serviciul de gunoi a deschis oportunitatea concesionării sectoriale ale acestor servicii de către administraţiile locale însă, Doljul riscă să ajungă un focar de infecţie, conform Şefei de la Garda de Mediu, Ileana Şerban: „Primarii nu se înţeleg asupra destinaţiei gunoaielor şi se depozitează la întâmplare”. Numai în Calafat sunt produse anual peste 25.000 de tone de gunoi.

„Dacă vor, îi pot ajuta să o rezolve. Trebuie însă să-şi dorească să rezolve odată problema gropilor de gunoi, pentru că până acum oferte au tot fost, dar nimic nu s-a făcut”, declara recent Silviu Prigoană. Interesul Rosal-ului de a se implica în administrarea gropilor de gunoi ecologice din judeţul Dolj este evident încă din 2007, când Prigoană "ar fi dorit să pună mâna şi pe Salubritatea din Craiova", conform unor surse din Primăria Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite