Craiova: Dragu şi Prica pot reveni ca directori în liceele în care au fost demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Dragu şi Prica pot reveni ca directori în liceele în care au fost demişi
Craiova: Dragu şi Prica pot reveni ca directori în liceele în care au fost demişi

Directorii demişi, Mihai Dragu şi Corina Prica, au şanse mari să revină la statutul pe care îl aveau înainte ca Lelioara Nicola să devină inspector şcolar general.

Mai citeşte:

Craiova: EXCLUSIV / Protest al elevilor de la „Henri Coandă“ pentru fostul director (VIDEO, GALERIE FOTO)

Craiova: EXCLUSIV / Elevii protestatari ai liceului Henri Coandă au fost calmaţi de poliţişti

Craiova: Dragu acuză, Lungulescu se apără

Săptămâna aceasta va fi decisivă pentru Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ şi Liceul Teoretic „Henri Coandă“. Noul inspector şcolar general al judeţului Dolj, Diana Buşoi, a anunţat că directorii demişi din cele două instituţii de învăţământ vor fi reevaluaţi pentru a se vedea dacă au primit calificativul care se impunea.


image

 

„În această săptămână se va lua o decizie în privinţa celor doi directori demişi, care nu au intrat în posesia calificativului. Vom analiza situaţiile lui Mihai Dragu şi a Corinei Prica, pentru a intra în normalitate. Începând cu 15 octombrie trebuie să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale“, a afirmat Diana Buşoi. Este foarte posibil ca directorul interimar de la C. N. Economic, Aristidie Gheorghiu (ex – adjunct la Liceul Electroputere) să fie înlocuit cu Corina Prica (fosta directoare din Economic), iar Aurora Simon să fie schimbată din funcţie de Mihai Dragu. Acesta din urmă a comentat situaţia existentă. „După cum v-am spus şi în săptămânile trecute, acel calificativ era nelegal. Pe mine nu m-au evaluat. Mi-au dat acel calificativ deşi eram în concediu. Mă bucur că va exista posibilitatea să fiu evaluat acum“, a spus Mihai Dragu.

  

image

  

image




Mai citeşte:

Craiova: Conflict între fostul director de la Henri Coandă şi inspectorul general şcolar Dolj
Craiova: VIDEO / Directorii demişi acuză ISJ Dolj de ilegalităţi

Prin venirea Dianei Buşoi, ISJ a intrat în normalitate

Directorul demis a recunoscut că a evitat să mai intre în incinta şcolii pentru a nu crea probleme: „Nu am mai intrat în şcoală pentru a nu se interpreta şi nu am vrut să existe probeleme. Am fost decât să îmi iau salariul şi atunci am înţeles că a fost chemată poliţia. Nu este posibil aşa ceva, să intru în şcoala pe care am dus-o la un anumit nivel şi să fie anunţată poliţia.“ Prin revenirea în funcţie a Dianei Buşoi, Mihai Dragu consideră că s-a intrat în normalitate şi s-a făcut dreptate la nivelul ISJ Dolj. Directorul interimar de la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, Aurora Simon, a refuzat să comenteze această situaţie. 

Ex-directorul Colegiului Naţional Economic a dezvăluit motivele pentru care a intrat în concediu. „Toţi colegii din şcoală ştiau că aveam un semn pe nas şi trebuia să rezolv această problemă. Am aşteptat să terminăm anul şcolar pentru a putea intra în concediu. Mă bucur că vom fi reevaluaţi şi se va face dreptate“, a afirmat Corina Prica.

Ceilalţi directori pot câştiga doar în instanţă

Interesant este faptul că doar cei doi directori pot reveni în funcţie. „Din punct de vedere juridic, Dragu şi Prica nu au primit acel calificativ şi se pot revoca deciziile luate. Vom analiza situaţia lor şi vom înainta ministerului decizia luată. Numai ministerul poate lua o hotărâre în acest sens. Ceilalţi directori demişi pot să dovedească doar în instanţă faptul că au dreptate“, a explicat Diana Buşoi.

La sfârşitul săptămânii trecute au fost anunţaţi noii inspectori generali adjuncţi, Mihaela Moţăţeanu şi Alexandru Gâdăr, dar şi cei 17 inspectori de specialitate.

Elevii au protestat pentru readucerea lui Dragu

Pe 17 septembrie, elevii Liceului Teoretic Henri Coandă şi-au exprimat devotamentul faţă de directorul Mihai Dragu şi au protestat pentru revenirea acestuia la conducerea instituţiei. Mihai Dragu a primit calificativ nesatisfăcător din partea fostului inspector general al ISJ Dolj, Lelioara Nicola, în ciuda faptului că se afla în concediu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite