Craiova: Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor merge la dezbateri în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Olteanu, elevă a Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, se va afla azi şi mâine în capitală, unde îşi va spune părerea despre Legea Tinerilor.

Nemulţumită de câteva dintre prevederile unui act normativ care ar trebui să îi reprezinte interesele, Roxana Olteanu, elevă într-a XI-a la Fraţii Buzeşti, s-a decis să profite de o şansă care i-a ieşit în cale datorită Săptămânii Naţionale a Participării Active a Tinerilor. Este vorba de un parteneriat al programului Comisiei Europene, „Tineret în acţiune“, cu Parlamentul României, prin care 30 de tineri îşi vor putea expune punctele de vedere faţă de Legea 350 din 2006 care îi priveşte în  mod direct. „Mi s-a părut nemaipomenită ideea de a sta faţă în faţă cu cei care adoptă legi. Mi-am expus clar ideile în formularele de candidatură şi sper să mă fac înţeleasă. Nu mă adresez acolo celor care au uitat de unde au plecat, ci acelora care au intenţii bune“, spune Roxana.

Vrea ca tinerii să fie luaţi serios în seamă

„Două subiecte vreau să punctez în Parlament. Unul este Statutul Voluntarilor, iar celălalt modul în care sunt gestionate subvenţiile pentru tineret. Mă deranjează că sunt chletuiţi mulţi bani pe tot felul de concerte şi nu pentru proiecte serioase“, afirmă adolescenta. Roxana Olteanu s-a gândit să propună unele avantaje pentru voluntari precum acordarea de reduceri pe mijloacele de transport în comun şi acces liber în instituţiile de cultură. În plus, vrea ca tinerii să fie consultaţi atunci când se iau decizii care le influenţează viaţa.

Roxana Olteanu nu este doar o elevă foarte bună, cu rezultate impecabile la olimpiadele naţionale (locul I la Istorie şi II la Religie). Ea deţine funcţii ce presupun multă responsabilitate. Este preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, iar în această ipostază va vorbi în numele colegilor ei din Dolj în faţa aleşilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite