Premiu pentru lupta împotriva violenţei, în memoria lui Andrei Goreci, elevul ucis în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul „Andrei“, promovat în toată Oltenia
Proiectul „Andrei“, promovat în toată Oltenia

 Proiectul „Andrei“, implementat de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj, i-a adus instituţiei distincţia „Ambasadorii nonviolenţei – pentru receptivitate şi iniţiativă“, la Gala premiilor Participării Publice.

În competiţie au intrat 54 de proiecte naţionale. Potrivit DJST Dolj, premiul acordat Craiovei este pentru modul în care campania a început şi a fost construită, prin consultarea celor direct afectaţi – tinerii. „Asta pentru că o instituţie publică a decis că este bine să întrebe!“, se arată în comunicatul instituţiei.

„Moartea violentă este întotdeauna fără folos. Moartea lui Andrei, din Craiova, pe cât de absurdă a fost, pe atât de importantă este pentru comunitate. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a plecat urechea la tinerii din judeţ şi a ales împreună cu ei modalitatea în care să combată violenţa. Moartea tinerilor este mereu inutilă. Moartea lui Andrei a fost crudă. Ce ne-a lăsat Andrei, însă, este chiar ceea ce el ar fi vrut pentru comunitatea lui - nonviolenţă“, a spus Natalia Andrei, directorul DJST Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite